Flag

Amandelgebak met vanilleganache

4 porties
Gemiddeld
25
Recept van blogster Elien van Elien's Cuisine tijdens de Dr. Oetker Baking Challenge.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de ganache
400 gwitte chocolade
250 mlroom
1Dr. Oetker Vanillestokje
65 gboter
Voor het deeg
90 gamandelpoeder
90 gpoedersuiker
6eiwitten
100 gsuiker
30 gbloem
amandelen schilfers

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
1

De ganache

Chocolade in kleine stukjes hakken.

2

Doe de room in een steelpannetje. Snij het vanillestokje open en haal de zaadjes eruit, doe bij de room. Breng de room zachtjes aan de kook (laat niet koken). Doe de hete room bij de chocolade en roer tot een gladde saus.

3

Schep de ganache in een spuitzak en laat opstijven.

4

Voeg de boter toe.

5

De biscuit

Verwarm de oven voor op 180°C.

6

Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Teken enkele rondjes van 10 cm diameter op het vel papier. Laat genoeg afstand tussen elk rondje. Gebruik hiervoor een rond kommetje.

7

Plaats 80g suiker in de oven.

8

Meng het amandelpoeder en poedersuiker. Zet even opzij.

9

Klop de eiwitten stijf.Voeg dan 20g suiker toe, mix dit nog even goed. Voeg in porties de verwarmde suiker toe.

10

Spatel dan het mengsel van amandelpoeder en poedersuiker onder het opgeklopte eiwit. Voeg ook de bloem toe.

11

Doe de helft mengsel in een spuitzak. Spuit mooie rondjes. Doe de rest van het mengsel in de spuitzak en maak nog rondjes.

12

Strooi de amandelschijlfers over de rondjes en bak in de oven.


Elektrische oven: 180°C // Hete lucht: 180°C // baktijd: ca. 20 min.

13

Spuit de ganache op de binnenkant van 1 biscuitje en leg hierop een tweede biscuitje, duw iets aan.