Flag

Appel-peer cupcakes

12 stukken
Gemakkelijk
40
voor 12 stuks
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
1 bereiding voorDr. Oetker CupCakes Natuur
2eieren
75 mlhalfvolle melk
75 gboter (of margarine)
½appel
½peer
Voor de versiering
een beetjeLuikse siroop
½appel
½peer
een beetjeboter en suiker om te karameliseren

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker CupCakes Natuur
1

Voorbereiding

Plaats de 12 vormpjes op een bakplaat. Verwarm de oven voor zoals aangegeven.

Positie rooster: In het midden

Baktijd: 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

Temperatuur heteluchtoven: 140 °C

2

Voor het deeg

Schil 1/2 appel en 1/2 peer en snij ze in staafjes. Karamelliseer in een beetje boter en suiker. Giet de Cupcake deegmix in een kom, voeg de zachte boter, de eieren en de melk. Klop alles gedurende ca. 1 minuut met de elektrische klopper terwijl je de snelheid tot het maximum opdrijft. Het deeg moet glad zijn. Meng de appel- en peerstaafjes er doorheen. Vul de 12 vormpjes voor 2/3.


Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.

3

Versiering

Versier de cupcakes met behulp van een patisseriepenseel met Luikse Stroop. Snijd een stuk peer en een stuk appel in fijne staafjes. Leg een stapeltje van deze staafjes op elk van de cupcakes.


Tip

Snijd fijne schijfjes peer en appel in de breedte. Verwijder het klokhuis. Laat gedurende ca. twee uur drogen in een oven op 90°. Let erop dat de schijfjes niet te bruin worden. Maak met een mes een fijne insnijding in de cupcake en glijd er een schijfje gedroogd fruit in. Bovenop de cupcake kunt u nog staafjes peer en appel leggen, voor een frisse en krokante toets.