Flag

Appelcrumble taart

8 stukken
Gemiddeld
60
Een heerlijk zachte appeltaart met lekkere suikerkruimels.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de taart
160 gbloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
60 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
60 mlolie
65 gappelmoes
2eieren
190 gyoghurt, mager (griekse)
5 druppelsDr. Oetker Vanille Aroma
2appels
Dr. Oetker Bakspray
Voor de crumble
125 gbloem
80 mlolie
100 gsuiker
1 - 2 koffiel.kaneel
enkelenoten (grof gehakt)
Voor de karamelsaus
120 gsuiker
60 mlwater
125 mlroom
15 gboter

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Vanille Aroma
1

De Taart

Verwarm de oven voor en vet een springvorm in.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 175 °C

Temperatuur heteluchtoven: 165 °C

2

Doe de eieren, appelmoes, griekse yoghurt, olijfolie, vanille suiker, suiker en vanille essence in een mengkom. Klop het geheel even los. Doe hierbij de gezeefde,zelfrijzende bloem en Backin. Meng het gehaal tot een mooi glad deeg. Giet dit in de springvorm.

3

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij deze in schijfjes. Leg de schijfjes bovenop de taart en druk ze iets aan.

4

De crumble

Meng alle ingrediënten voor de crumble tot een kruimelig deeg en strooi dit losjes bovenop de appelschijfjes. Schuif de taart in de voorverwarmde oven.

Baktijd: ongeveer 60 Minuten


Laat de taart afkoelen in de springvorm. Eenmaal afgekoeld kan je de taart makkelijk en ongeschonden ontvormen.

5

De karamelsaus

Opgelet !! Wees voorzicht bij het maken van karamel … dit wordt heel warm!

6

Weeg de boter af en zet deze binnen handbereik. Meet de room af en zet in een pannetje op een zacht vuurtje. Dit mag niet koken, gewoon lichtje opwarmen. Leg ook een houten lepel klaar.

7

Doe het water en suiker in een pannetje met hoge rand en roer even los. Verhit dit op een matig vuur. De suiker lost nu heel traag op. Daarna begint het rustig te pruttelen.

8

Als de karamel mooi goudbruinig is, giet dan de room bij de hete karamel en roer met een houten lepel. Dit gaat nu hard borrelen. Blijf roeren tot een egale massa. Draai het vuur uit en voeg de boter toe. Blijf roeren tot de boter gesmolten is.

9

Giet de hete karamel in een kommetje en laat afkoelen op een koele plaats (niet in de koelkast!).  Giet de karamelsaus juist voor het serveren op het stukje taart.