Flag

Appelgebak

8 - 10 porties
Gemakkelijk
20
8-10, porties
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
200 gtarwebloem
½ zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
100 gbeschuit (kruimels)
100 gpoedersuiker (gezeefd)
3eieren
140 gboter
165 mlappelsap
Voor het beleg
20 gamandelen
1 kgappels (boskop)
Om te bestrooien
ongeveer 50 gpoedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Baktijd en oventemperatuur

Boven- en onderhitte: 180-200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 160-180°C (niet voorverwarmd) Gasoven: ongeveer op stand 3 (niet voorverwarmd) Baktijd: 30-40 minuten

1

Meng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en giet het in een goed afsluitbare shaker.  Voeg de biscuitkruimels en het poedersuiker eraan toe en vermeng het geheel.  Vervolgens voegt u er de eieren, de boter of margarine en het appelsap bij.  Sluit de shaker goed af met het deksel.

2

Schudt meermaals krachtig met de shaker (in totaal 15-30 seconden), zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn.  Roer alles met een garde of roerlepel nog eens zorgvuldig door elkaar, zodat alle ingrediënten die op de rand achtergebleven zijn, mee in het beslag geroerd worden.

3

Giet het deeg op een ingevette bakplaat (+/- 25 x 35 cm) en strijk het glad.  Schil voor het beleg de appels, verdeel ze in 4 stukken, haal het klokhuis eruit, snijd ze in fijne schijfjes en leg de schijfjes dakpanachtig op het deeg.  Bestrooi met amandelen.

4

Schuif de bakplaat in de oven en laat bakken. Zet de bakplaat na het bakken op een taartrooster.  Laat het gebak afkoelen en bestrooi het met poedersuiker. 


Tip: U kunt de appels voor het bakken ook met kokoskruimels bestrooien (zie recept hieronder).  En u kunt dit gebak ook makkelijk invriezen.


Kokoskruimels

Ingrediënten: 125 g zachte boter, 150 g tarwebloem, 80 g suiker, 1 snuifje zout, 120 g kokosrasp. Meng voor de kruimels de boter, de bloem, de suiker, het zout en de kokosrasp in een mengkom en verkneed het geheel met de handen tot kruimels.