
Appeltaart met emoji's
Gemaakt met:
Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 170 °C). Klop voor het deeg de boter, bruine suiker en vanillesuiker met het gardeopzetstuk van je handmixer in een grote kom op tot een luchtig, romig mengsel. Meng de eieren er één voor één door. Roer de appelmoes door het eimengsel. Meng de bloem met het bakpoeder, de baksoda en de kaneel, zeef ze en schep alles door het mengsel. Was, droog, schil en ontpit de appels. Rasp ze vervolgens fijn en schep ze door het taartbeslag.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Giet het beslag in een met bakpapier beklede springvorm en strijk het van boven glad. Bak ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Misschien moet je de taart na 35 minuten afdekken met aluminiumfolie om te voorkomen dat ze te donker wordt.
Snij voor de botercrème het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Doe de vanillezaadjes in een kom, samen met de boter, het zout, de bloemsuiker en het citroenzuur. Klop alles met het gardeopzetstuk van je handmixer op tot een licht en romig mengsel. Zet opzij.
Voor de appelmoes: schil de appels, snij ze in vieren, verwijder het klokhuis en snij ze vervolgens in fijne blokjes. Karamelliseer de suiker in een pan, op een matig vuur. Voeg de appel, de kaneel en het uitgeschraapte vanillestokje toe en dek af. Laat op een matig vuur in ongeveer 10 minuten zacht worden. Roer af en toe. Haal daarna het vanillestokje uit de pan.
Haal de taart intussen uit de springvorm en snij ze horizontaal door, zodat je drie gelijke lagen krijgt. Leg een van die lagen op een taartkarton. Verdeel appelmoes over de eerste laag, leg de tweede laag erop en druk zachtjes aan. Smeer 4 eetlepels botercrème op deze laag en leg dan de derde laag erop. Laat de taart ongeveer 1 uur afkoelen.
Snij de couverture van pure chocolade in fijne stukjes en laat ze smelten in een kom (au bain-marie). Plaats het emojivormpje in een doorzichtig plastic hoesje. Doe de gesmolten couverture in een spuitzak en spuit ze op het vormpje. Laat de emoji's vervolgens 10 minuten afkoelen. Strijk de rest van de botercrème op de bovenkant en zijkanten glad met een paletmes. Haal de emoji's kort voor het serveren uit de koelkast, verwijder ze voorzichtig van het vel en druk ze op de zijkant van de taart. Versier de taart naar wens met suikerdecoraties.
De basislagen blijven ongeveer 6 dagen goed in de koelkast.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Paasbiscuit met botercrème

Paaskuiken Macarons

Charlotte met frambozen

Donuttaart

Botercrèmetaart met lolly's
