Flag

Basisrecept brooddeeg met gedroogde gist

15 sneetjes
Gemiddeld
105
Zo kan je eenvoudig zelf brood bakken
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het gistdeeg
1ei
200 mlmelk
7 gDr. Oetker Gist
500 gbloem
80 gsuiker
80 gboter - gesmolten
een beetjezout

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
1

Splits de eidooier van het eiwit. Verwarm de melk in een pan tot deze lauwwarm is. Kneed de gist de bloem, melk, suiker, eigeel, boter en zout samen tot een elastisch deeg en het oppervlak glad en niet meer plakkerig is. Leg het deeg in een schone kom, dek af met een keukenhanddoek en laat het ongeveer een uur rijzen op ca. 30-35 ° C tot het in grootte is verdubbeld.

2

 Kneed het deeg opnieuw en vorm er een rond brood van. Verwarm de oven voor. Plaats het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak met een scherp mes een kruis op de bovenkant van ongeveer 5 mm diep. Bestrijk de bovenkant met eiwit en bak ca. 30 minuten

Baktijd: ongeveer 30 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 155 °C