Basisrecept brooddeeg met gedroogde gist
Splits de eidooier van het eiwit. Verwarm de melk in een pan tot deze lauwwarm is. Kneed de gist de bloem, melk, suiker, eigeel, boter en zout samen tot een elastisch deeg en het oppervlak glad en niet meer plakkerig is. Leg het deeg in een schone kom, dek af met een keukenhanddoek en laat het ongeveer een uur rijzen op ca. 30-35 ° C tot het in grootte is verdubbeld.
Kneed het deeg opnieuw en vorm er een rond brood van. Verwarm de oven voor. Plaats het brood op een bakplaat bekleed met bakpapier. Maak met een scherp mes een kruis op de bovenkant van ongeveer 5 mm diep. Bestrijk de bovenkant met eiwit en bak ca. 30 minuten
Baktijd
30 min
Temperatuur heteluchtoven: 155 °C
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Paashaas cupcakes

Broodvlecht met 9 strengen

Kriekentaart met bladerdeeg en vanillepudding

Cake met fondanthaasjes

Bananenrol

Berlijnse bollen met confituur/banketbakkersroom
