Flag

Basisrecept - Pizzadeeg

1 stuk
Gemakkelijk
20
Ontdek ook de diepvriespizza's van Dr. Oetker!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
300 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
1 koffiel.zout
175 mlwater (lauwwarm)
2 - 3 eetl.olie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
1

Zeef de bloem boven een mengkom, strooi de gist erop en vermeng met de bloem vermengen. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin het zout, het water en de olie. Kneed de ingrediënten met de mixer (kneedhaken) op de hoogste stand tot het deeg van de kom loslaat en blazen trekt. Kneed het deeg opnieuw met de handen door en vorm er een lap van. Laat het deeg afgedekt ca. 10 minuten rusten.

2

Uitrollen en beleggen: Grote pizza: rol het deeg tot een rechthoekige lap uit en leg het op een beboterde bakplaat. Kleine pizza: deel het deeg in vieren en rol het tot een ronde of vierkante lap uit. Prik het pizzadeeg met een vork in en bedek de bodem met een vulling naar keuze.  

Baktijd: 40 - 45 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 170 °C

Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 150 °C


tip

Pizzadeeg kan in grotere hoeveelheden worden bereid.  Op de juiste manier bewaard is het deeg lang houdbaar.