Flag

Kersentruffels

30 stukken
Gemakkelijk
20
voor 30 stuks
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het truffelbeslag
125 gzachte boter
125 gpoedersuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1 flesDr. Oetker Rumaroma
1 eetl.cacaopoeder
125 gchocolade ( gesmolten pure chocolade )
2 eetl.geschaafde amandelen
Voor het chocolade laagje
200 gwitte chocolade (gesmolten )
Voor de vulling
30kersen (cocktailkersen)
4 eetl.rum

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Rumaroma
1

Voor het truffelbeslag

Cocktailkersen met rum mengen en een nacht afgedekt laten staan. Roer de boter met poedersuiker, vanillesuiker, rumaroma en de cacao schuimig. Voeg de overige ingrediënten toe en roer het geheel goed door elkaar. Zet het beslag een half uur in de koelkast.

2

Maak de kersen goed droog maken. Maak een kers met een beetje truffelbeslag tot een bolletje. Doe dit telkens met alle kersen tot de kersen en het truffelbeslag op zijn. Zet vervolgens de truffels een uur in de koelkast.

3

Voor de afwerking

Dompel de bolletjes in de chocolade. Maak kort voor het hard worden van de chocolade met een vork een patroon in de truffels.