Meng de bloem, de kristalsuiker en de vanillesuiker.
Voeg de boter toe en kneed tot een kruimelachtig deeg. Voeg als laatste het vanille-aroma en het ei toe en kneed tot één geheel.
Wikkel het deeg in plastic folie en laat een halfuurtje à een uurtje rusten in de koelkast.
Verwarm de oven intussen voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit tot een dikte van 3 à 5 mm en steek rondjes uit van ongeveer 6 cm doorsnede. Maak een inkeping in het deeg waar later het lint van de medailles door kan.
Bak de koekjes gaar in 10 à 12 minuten. Laat afkoelen op een rooster.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Steek door elke inkeping een stuk lint om er een medaille van te maken.
Verdeel de rolfondant in vijf gelijke stukken. Gebruik de kleurstof om de rolfondant de kleuren van de Olympische ringen te geven (zwart krijg je door geel, blauw en rood te mengen).
Bestrooi het werkvlak met een beetje poedersuiker en rol de rolfondant uit. Steek voor elke kleur een kleine cirkel uit de rolfondant. Haal uit deze cirkel nog een kleinere cirkel. Herhaal tot je genoeg ringen voor alle koekjes hebt. Bevochtig de koekjes met een heel klein beetje water en plak hierop de rolfondant. Laat even opdrogen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken