Flag

Beschuitpudding

6 - 8 porties
Gemakkelijk
20
met witte wijnsaus
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de beschuitpudding
125 gbeschuit
750 mlhalfvolle melk
30 - 40 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
3eieren
4 mlDr. Oetker Amandelaroma druppels
½ zakjeDr. Oetker Pudding Vanille half pakje
45 - 60 gDr. Oetker Backin Bakpoeder 3 theelepels
45 - 60 mlhalfvolle melk 3 eetlepels
50 gboter
citroenrasp 4 druppels
snufjezout
30 gtuttifrutti
30 grozijnen
30 gamandelen grof gehakt
ongeveer 50 gpaneermeel
Voor de wijnsaus
½ zakjeDr. Oetker Pudding Vanille
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
250 mlwitte wijn
250 mlroom
1 zakjeDr. Oetker Klop-Fix

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Amandelaroma  druppels
Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder  3 theelepels
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Klop-Fix
1

Voor de beschuitpudding

Verdeel de beschuiten in kleine stukjes, giet de melk erover en laat de stukjes beschuit er zolang instaan tot ze week zijn. Klop de zachte boter schuimig en voeg dan na elkaar geleidelijk de suiker, de vanillesuiker, de eidooiers, het aroma en het zout toe. Meng het bakpoeder door het puddingpoeder en roer de eetlepels melk erdoor. Voeg dan het beschuitmengsel al roerend toe. Sla de eiwitten stijf en schep dit voorzichtig door het beschuitmengsel. Meng er tot slot voorzichtig de stukjes sukade, de rozijnen en de fijngehakte amandelen door. Doe het mengsel in een beboterde en met paneermeel bestrooide broodpuddingvorm. Sluit de vorm af en zet hem in een pan met kokend water. Leg het deksel op de pan en laat de beschuitpudding 1 uur zachtjes koken.

2

Voor de wijnsaus

Kook voor de wijnsaus het puddingpoeder met de witte wijn volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Laat het geheel daarna afkoelen. Klop de room half stijf en voeg de Klop-Fix en de vanillesuiker geleidelijk toe. Sla de room verder stijf en schep hem dan door de koude saus.

3

Afwerking

Stort de beschuitpudding op een schaal en giet de wijnsaus erover.