Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en voorzie een bakvorm (20 × 30 cm). Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 170 °C
Temperatuur heteluchtoven: 150 °C
Smelt de chocolade au bain-marie.
Meng de boter met een mixer tot een romige crème. Voeg geleidelijk suiker en zout toe tot een glad mengsel.
Roer de gesmolten chocolade erdoor en houd een eetlepel apart voor de decoratie.Voeg de eieren één voor één toe.
Meng de bloem met het bakpoeder en spatel dit voorzichtig door het chocolademengsel.
Voeg uiteindelijk de amandelen toe en houd voor de decoratie een eetlepel apart.
Verdeel het deeg gelijkmatig over de bakvorm en strijk het oppervlak glad. Zet deze in het midden van de voorverwarmde oven en bak gedurende ca. 25 minuten.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: 25 Minuten
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen.
Bak de amandelschilfers bruin in een pan en laat ze afkoelen.
Bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. Snijd een hoekje van de verpakking en teken chocoladelijnen op de blondie. Bestrooi met de resterende amandelen voordat de chocolade hard wordt.
Smakelijk!
#BakeWithDrOetker
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken