Flag

Chocolade regenboog schors

ongeveer 12 porties
Gemakkelijk
30
Deze chocolade schors is zo gemakkelijk te bereiden en zo kleurrijk en leuk, het is de perfecte decoratie voor elk gebak!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image
Benodigdheden
Voor de regenboog schors
bakpapier
kom
tandenstoker

Ingrediënten

Voor de regenboog schors
300 gwitte chocolade
1 verpakkingDr. Oetker Kleurstofstiften
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Bedek een grote ovenplaat met bakpapier. Breek de chocolade in blokjes en leg deze in een kom die in de microgolfoven mag. Verwarm de chocolade 30 seconden in de microgolfoven en roer om. Herhaal dit tot de chocolade volledig gesmolten is.

2

Giet ongeveer 50 g gesmolten chocolade in drie kleine kommetjes. Laat een paar druppels rode kleurstof in een van de kommetjes vallen en roer tot de chocolade roze is. Voeg indien nodig nog een paar druppels kleurstof toe. Doe hetzelfde met de blauwe en oranje (2 druppels rood; 8 druppels geel) kleurstoffen, zodat je drie kommetjes gekleurde chocolade hebt. Gebruik niet te veel kleurstof tegelijk om te voorkomen dat de chocolade schift. Wordt de chocolade te dik terwijl je deze kleurt? Zet het kommetje dan 5 tot 10 seconden in de microgolfoven om de chocolade weer vloeibaar te maken. 

3

Giet de rest van de witte chocolade over het bakpapier op de bakplaat en strijk indien nodig glad, zodat de plaat gelijkmatig bedekt is. Druppel snel de gekleurde chocolade over de witte chocolade en ga met een tandenstoker door het mengsel tot de kleuren mooi gemarmerd zijn. Strooi vervolgens de Arc-en-ciel confetti over de chocolade. 

4

Zet de plaat met chocolade in de koelkast om op te stijven. Zodra de chocolade opgesteven is, breek je hem in stukken. Gebruik ze om een taart te versieren of verpak ze en schenk iemand een origineel, zelfgemaakt cadeautje!