Flag

Ciabatta

8 - 10 porties
Gemiddeld
80
Mmhh, la dolce vita!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
2 zakjesDr. Oetker Gist
500 mlwater lauw
950 gtarwebloem
5 eetl.halfvolle melk (lauwe melk)
1 eetl.olijfolie
1 eetl.zout (afgestreken )
2 - 3 eetl.water (naar eigen believen)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist

Oventijd en -temperatuur

Elektrische oven: 200-220 °C (voorverwarmd) // Heteluchtoven: 180-200 °C (voorverwarmd) // Gasoven: stand 4 (voorverwarmd) // Baktijd: 20-25 minuten // Bereidingstijd: 70 minuten (tijd voor het deeg om te rijzen niet inbegrepen)

1

Voor de bereiding van het gistdeeg, strooi 1 zakje Dr. Oetker gist in 250 ml lauw water, laat dit 3 à 4 minuten staan en roer goed om. Zeef de bloem, voeg hiervan 350 g toe aan het mengsel en roer nogmaals goed om. Dek dit toe en laat dit ongeveer 12 uur rusten. Strooi het tweede zakje Dr. Oetker gist in de melk, laat 3 à 4 minuten staan en roer om. Voeg de rest van het water, de olie en het gistdeeg toe en mix dit mengsel zorgvuldig met een mixer (kneedhaken).

2

Voeg de overige bloem samen met de eetlepel zout toe, kneed het deeg gedurende 2 minuten met de mixer in een lage stand, daarna nog 3 minuten in middelhoge stand, kneed grondig en voeg eventueel nog wat water toe.

3

Strooi wat bloem op een werkblad en kneed het deeg hierop, voeg eventueel nog wat bloem toe aan het deeg. Het deeg moet vrij week blijven. Laat het geheel gedurende 1 uur in een warme ruimte rijzen, totdat het ongeveer dubbel zo groot is en blazen vertoont.

4

Bestrooi het werkblad goed met bloem en verdeel het deeg hierop in 4 porties, zonder te kneden. Vorm van deze porties 4 grote rechthoeken , met afmetingen van ongeveer 25 cm lang op 10 cm breed. Leg de rechthoeken op met bloem bestrooid bakpapier en druk lichtjes aan met de vingers. Dek toe en laat gedurende 90 minuten rusten. Het deeg zal niet veel meer rijzen.

5

Laat gedurende 15 minuten 2 bakplaten opwarmen in een voorverwarmde oven. Leg de broden omgekeerd op de bakplaten en verwijder het bakpapier voorzichtig. Zorg ervoor dat u de lucht zeker niet uit de broden drukt. Laat de broden bakken gedurende 20 à 25 minuten, en bestrijk ze tijdens de eerste 10 minuten van de baktijd 3 maal met water.


Tip

Met dit deeg kan u ook een heerlijk olijven-tomatenbrood bakken. Nadat het deeg gedurende een uur gerezen heeft, kneed dan in blokjes gesneden olijven (100 g) en tomaten (6 stuks) onder het deeg. Verdeel het deeg en vorm met één portie een plat brood, met de rest van het deeg 6 platte stukken. Na de 90 minuten rusttijd kan u het brood ongeveer 30 minuten laten bakken, de 6 stukken ongeveer 20 minuten.