Flag

Donkerrode aardbeienconfituur

6 - 8 potjes
Gemakkelijk
20
Met aalbessennectar voor een mooie donkere kleur
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Een beetje zwarte aalbessennectar geeft aardbeienconfituur lange tijd een bijzondere mooie kleur.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de confituur
900 gaardbeien
100 mlzwarte aalbessennectar
sinaasappelschil (van een halve sinaasappel)
1 pakDr. Oetker Gelfix Geleisuiker Aardbei

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker Aardbei

Was de aardbeien, laat ze afdruppen, snijd de steel eraf, snijd ze in kleine stukjes en weeg 900g aardbeien. Doe de aardbeien, de aalbessennectar en de sinaasappel in een kookpot. Roer de geleisuiker onder het vruchtenmengsel. Breng het geheel onder voortdurend roeren aan de kook. Laat minstens 3 minuten koken en blijf roeren. Neem het van de kookplaat. Eventueel schuim wegnemen en direct in de glazen gieten. Sluit de confituurglazen af met een Twist-off-deksel®, draai de glazen om en laat ze 5 minuten zo staan.

Baktips

  • Een beetje zwarte aalbessennectar geeft aardbeienconfituur lange tijd een bijzondere mooie kleur.