Flag

Frisse citroenkoekjes

10 - 15 stukken
Gemiddeld
60
Leuk om te maken en om te geven!
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
200 gbloem
½ koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
100 gzachte boter
80 gpoedersuiker
2eidooiers
2 eetl.melk
Voor het bestrooien
een beetjepoedersuiker
Voor de crème
100 gpoedersuiker
citroenrasp (van 1/2 citroen)
sap van 2 citroenen
2eidooiers
100 gzachte boter

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Extra

2 uitsteek vormpjes (zelfde vorm maar verschillende grootte)


Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) // Baktijd: ongeveer 8 minuten

1

Meng de bloem met de Backin en zeef deze boven een mengkom. Voeg de overige ingrediënten voor het deeg toe in de aangegeven volgorde en meng dit met de mixer tot een glad deeg. Plaats het deeg gedurende 1 uur in de koelkast.

2

Rol het deeg uit tot een dikte van 3 mm en steek er vormpjes uit met de grootste uitsteekvorm. Steek uit de helft van deze koekjes met de kleinste uitsteekvorm het middelste uit zodat er kadertjes ontstaan.

3

Leg de koekjes en de kadertjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif deze in de voorverwarmde oven. Bestrooi de nog warme kadertjes met poedersuiker.

4

Meng de poedersuiker, de citroenrasp, het citroensap en de eigelen. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat dit gedurende 1 minuut koken. Neem de kookpot van het vuur en laat het mengsel onder meermaals roeren afkoelen tot kamertemperatuur. Voeg de boter toe en meng het geheel met de mixer romig. Bestrijk de koekjes met een beetje crème en plaats op elk koekje een kadertje.