Flag

Glitter 'n glamour taart

12 porties
Moeilijk
70
Een licht en luchtig recept zeer gemakkelijk te bereiden dankzij de Dr. Oetker bereiding voor Biscuit en de Dr. Oetker bereiding voor Slagschuim.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de decoratie
1 zakjeDr. Oetker Chocoladeglazuur
1Dr. Oetker Glamour Mix
Voor de biscuit
1 bereiding voorDr. Oetker Biscuit
4eieren
50 mlmelk
Dr. Oetker Kleurstoffen (groen)
Voor de botercrème
1 zakjeDr. Oetker Pudding Chocolade
600 mlmelk
65 gsuiker
125 gzachte boter
65 gpoedersuiker
Voor de slagroom
2 bereidingen voorDr. Oetker Slagschuim
160 mlmelk
1Dr. Oetker Vanillestokje

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Chocoladeglazuur
Picture - Dr. Oetker Biscuit
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen (groen)
Picture - Dr. Oetker Slagschuim
Picture - Dr. Oetker Vanillestokje
1

Leg een vel bakpapier in een springvorm verwarm de oven voor. 

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

2

Giet de bereiding voor Biscuit, 4 eieren en 50 ml melk in een kom. Roer met een garde tot een luchtig deeg.

3

 Voeg een aantal druppels groene kleurstof toe tot de gewenste groene kleur ontstaat. Verdeel het biscuitbeslag over de spingvorm en strijk het glad. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.

Positie rooster: Middelste deel

Baktijd: 35 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

4

Bereid de pudding zoals op de verpakking vermeld staat en meng er de melk bij. Neem alles van de kookplaat en laat het al roerend op kamertemperatuur afkoelen. Meng de boter in een mengkom met de mixer tot een gladde massa en roer de pudding eronder. Nu is de botercrème klaar.

5

Snijd de biscuit in 3 gelijke delen. Vul een spuitzak met de chocolade-botercrème en spuit een dikke laag op de biscuitbodem.
Smeer uit en leg de tweede biscuitlaag erop. Spuit weer een royale laag chocolade-botercrème op de biscuit, smeer uit en plaats de derde biscuitlaag erop.
Verdeel de overige botercrème rondom en op de biscuit en strijk glad.

6

Bestrooi de bovenkant en zijkant van de cake royaal met de Dr. Oetker Glamour Mix.

7

Verwarm het Chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking. 
Spuit het glazuur zigzag op het bakpapier. Versier met de Glamour Mix en laat uitharden in de koelkast.

8

Roer de inhoud van 2 zakjes Dr. Oetker Slagschuim in melk. Voeg de vanillezaadjes toe. Klop met een elektrische mixer tot een stevige massa. Vul een spuitzak en spuit de toefjes slagroom op de rand van de taart en druk de chocoladeversieringen (uit de vorige stap) erin.