Flag

Groentencake met butternut en knapperige amandelen

10 - 12 porties
Gemakkelijk
50
Zoet recept met groenten van Tomate-Cerise.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
3eieren
100 gbruine suiker
100 mlhoning of ahornsiroop
175 gbloem
1 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
150 mlolie
200 gbutternut geraspt
1 flaconDr. Oetker Amandelaroma
30 ggeschaafde amandelen
Dr. Oetker Bakspray
Voor de decoratie
1 pakjeDr. Oetker Gebaksglazuur
enkelegeschaafde amandelen
enkeleamandelen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Amandelaroma
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2

Meng de eieren en de suiker in een grote kom. Voeg er de siroop, de bloem, de Dr. Oetker Backin en de olie aan toe. Als het deeg een glad geheel is, meng je met een spatel de geraspte butternut, amandelen en het flesje Dr. Oetker Amandel Aroma eronder.

3

Neem een cakevorm, vet in met de Dr. Oetker Bakspray en giet het deeg hierin.

4

Bak 50 minuten in de oven tot de cake gaar is. Als je er met een mes in prikt, mag er geen deeg aan je mes kleven.


Elektrisch 160 °C // Hetelucht: 160 °C // Baktijd: ongeveer 50 min.

5

Laat even afkoelen.

6

Voor de decoratie

Bak de amandelen lichtjes in de pan.

7

Dompel het zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur 10 minuten onder in een kom heet water. Knip een hoekje van de bovenkant af met een schaar en verspreid de gebaksglazuur over de cake. Versier met zowel knapperige, hele amandelen en gebakken, geschaafde amandelen.


Recept van Blogster Tomate-Cerise.