Vet een ovenschaal in met boter (of Dr. Oetker Bakspray) en bedek deze met bakpapier.
Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Meng de boter tot een gladde massa en voeg geleidelijk aan al roerend de suiker, vanillesuiker en zout toe.
Voeg de eieren één voor één toe en meng met een mixer op het hoogste niveau gedurende 1 min.
Smelt 250 g pure chocolade au bain-marie. Roer de gesmolten chocolade door de massa. Voeg daarna de bloem, Backin en cacao toe en meng het geheel tot een gladde massa.
Giet het deeg in de ovenschaal en plaats deze op het rooster in het midden van de oven. Laat gedurende 30 min. bakken.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: 30 Minuten
Haal de brownie uit de ovenschaal en laat afkoelen. Snijd de brownie in 16 stukken.
Vorm met Rolfondant kleine, platgedrukte bolletjes voor de ogen. Bereid het chocoladeglazuur zoals aangegeven op de verpakking en werk hiermee de oogjes af. Versier de brownierepen met de rest van het chocoladeglazuur. Plaats de oogjes op het nog vloeibare chocoladeglazuur.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken