Flag

High protein brownies

12 porties
Gemakkelijk
40
Proteïnerijke brownies met bruine bonen, amandelen en pistachenoten
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Je kan de brownies best vers te eten. Verpakt ze in een luchtledige verpakking indien u ze langer wilt bewaren. 
Baktips
Voor nog meer proteïne kun je ook nog proteïnepoeder toevoegen. Om de gewenste deegconsistentie te behouden, kunt u het deeg aanlengen met havermelk. 
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Cake
250 gbruine bonen (kidney beans uit blik)
2eieren
160 gStevia
snufjezout
50 gsojabloem
50 gcacaopoeder
1 koffiel.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
50 gamandelpoeder
100 mlhavermelk
Glazuur
75 gchocolade, puur
10 mlkokosolie
Topping
1 koffiel.amandelen (gemalen)
pistachenoten (fijngehakt)

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
1

Voor de cake

Verwarm de oven voor (boven- en onderwarmte: 160 °) en bedek de springvorm met bakpapier. Giet de kidneybonen af en pureer ze tot een fijn mengsel met de eieren in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten toe en klop tot een glad mengsel met behulp van een handmixer met kloppers. Voeg de massa toe aan de bakvorm en bak het in het midden van de oven gedurende ca. 45 minuten. Zet de cake vervolgens opzij om af te koelen en verwijder het bakpapier.

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C

2

Voor het glazuur & de topping

Hak de chocolade in stukken en smelt deze samen met de kokosolie au bain marie. Verdeel het glazuur over de taart en bestrooi vervolgens met amandelen en pistachenoten. Laat het gedurende ca. 15 minuten afkoelen, snijd de brownie in 12 porties en serveer. 

Smakelijk!

Baktips

  • Je kan de brownies best vers te eten. Verpakt ze in een luchtledige verpakking indien u ze langer wilt bewaren. 
  • Voor nog meer proteïne kun je ook nog proteïnepoeder toevoegen. Om de gewenste deegconsistentie te behouden, kunt u het deeg aanlengen met havermelk.