Flag

Kerstkrans

12 stukken
Gemiddeld
45
Maak zelf het dessert van je kerstmenu met dit eenvoudig recept.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Het deeg
250 gboter
250 gsuiker
5 geieren
250 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Backin Bakpoeder
70 gnoten (grof gehakt)
1 flaconDr. Oetker Amandelaroma
De afwerking
1 zakjeDr. Oetker Gebaksglazuur
50 grode bessen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Amandelaroma
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
1

Laat de boter smelten en even afkoelen. Dit gaat ervoor zorgen dat de noten niet onderdaan in de vorm vallen tijdens het bakken.

2

Neem de kom met gesmolten boter en voeg de eieren, de suiker, de bloem, de bakpoeder Backin en het Amandel aroma toe.

3

Laat 10 minuten rusten op kamertemperatuur en voeg dan de noten mix toe.

4

Vet de bakvorm in en besprenkel met amandelschilfers. Indien je geen kransvorm hebt neem dan een ronde bakvorm en plaats een kleine vuurvaste kom in het midden.

5

Doe het beslag in de bakvorm. Bak 45 min in een voorverwarde oven op 180°C. Laat de krans afkoelen.

Baktijd: 45 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

6

Maak de gebaksglazuur zoals aangeven op de verpakking. Haal de krans uit de bakvorm en verdeel het gebaksglazuur zo over de krans. Werk af met rode besjes.