Maal voor de cakepops de cake, het brood, de koekjes of andere restjes fijn in een blender. Meng de boter, smeerkaas, kaneel en sinaasappelrasp erdoor. Voeg naar smaak een beetje bloemsuiker toe als je dat wilt.
Draai nu 19 balletjes van gelijke grootte. Steek in elk balletje een houten prikker en vries ze minstens 3 uur in.
Snij de couverture in fijne stukjes en laat ze smelten in een kom (au bain-marie). Meng de groene voedingskleurstof erdoor. Dompel de cakepops in de couverture, laat de overtollige chocolade eraf druipen en leg ze op bakpapier. Haal de houten prikkers eruit en laat de balletjes opstijven. Doe nu de overgebleven couverture in een spuitzak.
Stapel de cakepops op een taartkarton om een kerstboom te vormen (van onder naar boven: 7 cakepops, 7 cakepops, 4 cakepops, 1 cakepop). Plak alle balletjes aan elkaar en vul eventuele gaten op met de gesmolten couverture. Kleef er vervolgens de chocolade- en suikerbolletjes op. Werk af met een sneeuwvlok als ster op de cakepopkerstboom.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken