Flag

Kerststronk

8 porties
Gemiddeld
60
voor 8 personen
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
5eidooiers
75 gpoedersuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
6 druppelsDr. Oetker Rumaroma
5eiwitten
75 gsuiker
150 gbloem
Voor de crème
50 gmelkchocolade (gesmolten)
150 gchocolade, puur (gesmolten)
300 gboter (op kamertemperatuur)
6 druppelsDr. Oetker Rumaroma
60 mlrum
Voor de decoratie
1 verpakkingDr. Oetker CupCake Marsepein wit, groen en roze
een beetjecacaopoeder
een beetjepoedersuiker

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Rumaroma
Picture - Dr. Oetker Rumaroma

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 200°C (voorverwarmd) / Gasoven: Stand 4 (voorverwarmd) / Baktijd: ongeveer 12 minuten

1

Klop de eidooiers samen met de poedersuiker, de gevanillineerde suiker en het rumaroma luchtig op. Klop de eiwitten met de suiker stijf en schep dit voorzichtig onder het eidooiermengsel. Zeef de bloem hierover en meng het voorzichtig onder het eimengsel. Verdeel het mengsel gelijkmatig over een met bakpapier beklede bakplaat (30 x 35 cm) en plaats dit in het midden van de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 12 minuten. Stort het gebak onmiddellijk op een met suiker bestrooid stuk papier. Bestrijk het bakpapier met een beetje koud water en verwijder het. Bedek het gebak met een vochtige keukendoek.

2

Klop voor de crème de chocolade met de boter, het rumaroma en de rum schuimig. Bestrijk het afgekoelde gebak met 2/3 van deze crème en rol het dan met behulp van het papier op. Plaats dit gedurende 10 minuten in de koelkast. Vul een slagroomspuit met gekartelde mond met de rest van de crème. Haal het gebak van het papier, snijd een schuin stukje van beide uiteindes en plaats deze als zijtakken aan de stronk. Maak met de crème schors voor de boomstronk en bestrooi deze met cacao.

3

Maak van de groene marsepein enkele dunne rollen van ongeveer 10 cm lang, druk deze plat en vorm met een scherp mes dennennaalden over de ganse lengte. Decoreer hiermee de stronk. Vorm met de witte marsepein enkele 1,5 cm dikke rollen en plaats deze op de groene marsepein als kaarsen. Vorm vlammetjes uit de roze marsepein en plaats deze op de kaarsen. Bestrooi de kerststronk lichtjes met poedersuiker en plaats deze koel tot hij opgediend wordt.