Flag

Paaskransjes

6 stukken
Gemiddeld
40
Maak je brunch tafel met Pasen extra feestelijk met deze paaskransjes.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
175 mlmelk
75 gboter
450 gbloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
75 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
citroenrasp (van 1 citroen)
snufjezout
150 mlroom
Voor het bestrijken
1eidooier
1 eetl.melk
2 - 4 eetl.geschaafde amandelen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
1

Verwarm de melk in een kleine pan en voeg de boter of margarine toe.

2

Meng en zeef de bloem met de gist in een beslagkom. Voeg de overige ingrediënten en de warme melk met boter toe. Kneed alles met een mixer met deeghaken, eerst op de laagste stand en vervolgens op de hoogste stand, in ongeveer 5 minuten tot een glad deeg. Laat het deeg afgedekt op kamertemperatuur 30 minuten rijzen. Kneed het nogmaals goed door en laat 30 minuten narijzen.

3

Verwarm de oven voor. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkblad nogmaals voorzichtig door. Vorm van het deeg een rol en verdeel die in 12 gelijke stukken. Maak van elk stuk een lange rol van 30 cm, slinger twee rollen om elkaar zodat het een krans vormt en leg de krans op de bakplaat. Klop het eigeel en de melk op, bestrijk de kransen ermee en bestrooi naar wens met de geschaafde amandelen. Laat de kransen op de bakplaat nog 10 minuten rijzen en schuif ze daarna in de oven.

Baktijd: 20 Minuten

Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C

Temperatuur heteluchtoven: 160 °C

4

Plaats de kransen met bakpapier op een keukenrooster en laat ze afkoelen. Decoreer de kransen naar eigen wens, bijvoorbeeld met gekleurde eieren of met kleine chocolade-eitjes vullen.


Tip

Indien gewenst 50 g rozijnen als laatste door het gladde deeg kneden.