Flag

Paaskuiken Macarons

10 stukken
Moeilijk
15
Versier je macarons in paaskuikens met Pasen.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
60 geiwitten
80 gamandelpoeder
80 gpoedersuiker
Dr. Oetker Kleurstoffen
60 gsuiker
Voor de vulling
120 gverse kaas
60 glemon curd
Voor de decoratie
1 verpakkingDr. Oetker Rolfondant wit
Dr. Oetker Kleurstoffen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
Picture - Dr. Oetker Kleurstoffen
1

Splits de eieren de avond van tevoren. Dek de kom met eiwitten af en zet deze op het aanrecht.

2

Bekleed de bakplaat met bakpapier (teken eventueel rondjes van 4 cm diameter met potlood op de achterkant). Bevestig een rond spuitmondje aan de spuitzak. Leg een natgemaakte doek op een houten plank.

3

Meng het amandelpoeder en poedersuiker. Dit heet trouwens een broyage.

4

Zeef het poedermengsel twee keer. Meng de eiwitten in een vetvrije (metalen) kom met de helft van de fijne kristalsuiker en klop het 2 min. met de mixer op de laagste stand. Verhoog de mixersnelheid tot de middelste stand en klop de eiwitten stijf. Voeg de rest van de suiker toe en klop het geheel, tot de suiker is opgelost en het eiwitschuim glanzend en stevig is.

5

Schep het amandelmengsel op de eiwitten en spatel het luchtig en langzaam met een grote spatel, van boven naar beneden. Schep het zo’n 60 keer om, zodat je een egaal luchtig mengsel krijgt dat als een lint van de spatel loopt. Bij te weinig beweging blijft het eiwit te stijf, bij te veel beweging wordt het beslag te dun. Het macaronbeslag moet traag vloeibaar zijn.

6

Schep het beslag in de spuitzak. Spuit, zacht duwend, verticaal rondjes op het bakpapier. Tik de bakplaat even horizontaal op het aanrecht om lucht onder de macarons te laten verdwijnen. Zet de bakplaat 30 min. tot 1 u op een droog plekje, zodat de macarons wat indrogen en er een soort korstje ontstaat: het schuim plakt dan niet meer als je er een vinger oplegt.

7

Verwarm de oven voor op 160 °C (elektrische oven) of 140°C (heteluchtoven). Bak de macarons gedurende 10 min. in het midden van de oven. Open de oven 5 seconden, sluit hem weer en bak dan nog 5 min. Controleer of de macarons gaar zijn: tik hiervoor met een vork tegen de rand van een macaron: de bovenkant mag er niet vanaf glijden. Bak anders nog 5 min.

8

Maak de vulling.

9

Neem de bakplaat uit de oven en leg hem op de plank met natte doek. Laat de macarons 2 à 3 min. afkoelen, steek ze daarna voorzichtig los en leg ze op een taartrooster.

10

Bestrijk de helft van de macarons voorzichtig met een theelepeltje vulling, druk er een tweede macaron tegenaan.

11

Geef de Dr. Oetker Rolfondant een kleurtje met de Dr. Oetker Kleurstoffen.

12

Maak kleine bekjes, pootjes en pluimpjes met de gekleurde rolfondant op de macarons.