Flag

Staande citroenkoekjes

ongeveer 40 stukken
Gemakkelijk
60
Erg leuk om samen met kinderen te maken!
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Om de koekjes te bestrijken kun je ook rode gelei (bv. rode bessengelei) of gele of groene jam (bv. abrikozen- of kiwi-jam) gebruiken. Haal de jam voor het verhitten door een zeef.
Baktips
Als je de koekjes heel dun uitrolt, dan kun je na het bakken telkens 2 koekjes met behulp van gelei of gesmolten chocolade aan elkaar kleven.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor het deeg
250 gbloem
50 gmaïzena
1 mesp.Dr. Oetker Backin Bakpoeder
125 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Vanillesuiker
1ei
125 gzachte boter
geraspte schil van 1 citroen
Voor het bestrijken
200 gpoedersuiker
3 eetl.citroensap
Voor de decoratie
ongeveer 30 ggehakte amandelen
Dr. Oetker Regenboogfantasie

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Backin Bakpoeder
Picture - Dr. Oetker Vanillesuiker
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
1

Voorbereiding

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.


Boven en onderhitte: 180°C // Hetelucht oven: 160°C

2

Het deeg

Doe de bloem in een mengkom. Voeg er de overige ingrediënten voor het deeg aan toe en mix alles met de kneedhaken eerst op de laagste en dan op de hoogste stand tot een glad deeg. Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkvlak. Steek er met de uitsteekvormpjes voor staande koekjes evenveel motiefjes als opzetstukjes uit. Leg de koekjes op de bakplaat en bak ze.


Baktijd: ca. 12 min. in het midden van de oven.


Trek het bakpapier met de koekjes van de plaat en laat ze afkoelen op een rooster.

3

De decoratie

Zeef de poedersuiker in een kom en vermeng met het citroensap tot een glad glazuur. Bestrijk de koekjes met behulp van een bakpenseel met het glazuur en strooi er suikerslag en stukjes amandel over. Laat goed drogen voordat je een koekje op een opzetstukje steekt.

Baktips

  • Om de koekjes te bestrijken kun je ook rode gelei (bv. rode bessengelei) of gele of groene jam (bv. abrikozen- of kiwi-jam) gebruiken. Haal de jam voor het verhitten door een zeef.
  • Als je de koekjes heel dun uitrolt, dan kun je na het bakken telkens 2 koekjes met behulp van gelei of gesmolten chocolade aan elkaar kleven.