
Tomaat-mozarella muffins
Gemaakt met:
Elektrische oven: ca.180°C (voorverwarmen) // Hetelucht: ca.160°C (voorverwarmen) // Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) // Baktijd: ongeveer 25 minuten
Laat de mozzarella uitlekken. Snijd de mozzarella en de tomaten in kleine stukjes. Meng de bloem en de Backin en zeef dit in een mengkom. Voeg het zout, de eieren, de karnemelk en de olie toe en meng het geheel met de mixer (kneedhaken) tot een glad deeg. Meng tenslotte de fijngehakte basilicum, de stukjes mozzarella en de stukjes tomaat onder het deeg.
Doe het deeg in 12 ingevette muffinvormpjes en plaats deze op een rooster in de voorverwarmde oven. Laat de muffins na het bakken 10 minuten afkoelen, haal ze dan uit de vormpjes en serveer ze lauwwarm.
De muffins kunnen ingevroren worden. Laat ze dan voor het serveren 2 uur ontdooien en plaats ze gedurende 5 minuten bij 180°C in de voorverwarmde oven.
Vergelijkbare recepten
Gelijkaardige recepten

Brownies met Walnoten

Cupcakes met banaan en karamel

Pindareep met karamel

Basisrecept cakebeslag

Sweetheart

Traditionele gebakjes met slagroom
