Verwarm de oven voor op 180 graden.
Start met de voorbereidingen voor de Biscuit Génoise. Doe de 250g deegmix van Dr. Oetker samen met 4 eieren en 50 ml melk in een kom, samen met een half pipetje vanillearoma. Mix deze ingrediënten goed luchtig zoals aangegeven op de verpakking.
Vet de springvorm of vormpjes in met de bakspray van Dr. Oetker en laat even 3 minuten staan.
Giet het deeg in de vorm(en) (ongeveer 3/4e) en zet in de oven. Ik had 2 vormen van 6 cupcakes per vorm en bakte deze voor ongeveer 20 minuten goudbruin op 160 graden. Heb je een grotere vorm, volg dan de instructies op de verpakking
Elektrisch 160°C // Hetelucht: 150 °C // Plaats in de oven: midden // Baktijd: 20 min.
Haal de bakvormen uit de oven en laat het gebak een tiental minuten afkoelen in de vorm.
Klop ondertussen de slagroom met de Slagschuim van Dr. Oetker. Je voegt de 2 zakjes Slagshuim samen met 160 ml koude melk en klopt deze op tot een vaste massa.
Spoel de aardbeien schoon en snijd ze in fijne schijfjes. Maak chocoladeschilfers van het stuk pure chocolade met behulp van een rasp.
Na 10 minuten haal je de gebakjes uit de vorm en snijd je elk gebakje in 2 delen. Smeer elke onderkant in met wat slagroom en bedek deze met de fijngesneden aardbeien. Doe het bovenste van de cake er terug op en bedek nu de volledige cakejes met slagroom. Dit doe je best met behulp van een pottenlikker of een mes. Strooi er chocoladeschilfers over en rond en werk af met wat zilverparels en een aardbei.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken