Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de cakevorm en vet in met de Bakspray.
Klop de suiker samen met de boter op. Voeg de eieren en de melk toe. Meng de gezeefde bloem en Backin door het beslag.
Laat de chocolade au bain-marie smelten in een kom en voeg 1/3 van het deeg toe, goed mengen. De rest van het deeg laat je rusten in de koelkast.
Giet de chocoladecake in de ingevette cakevorm. Strijk de bovenkant glad en bak ongeveer 25 minuten tot het deeg licht gerezen is en stevig aanvoelt. Test met een prikker of de cake doorbakken is. Als er niets meer aan de prikker blijft hangen, is hij klaar. Laat de cake in de vorm 5 minuten afkoelen. Plaats de chocoladecake nadien op een rooster om volledig af te koelen.
Baktijd: ongeveer 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Snij de chocoladecake in 6 stukken, zodat je uit elk stuk makkelijk een vleermuis kan snijden. Gebruik hiervoor een uitgeprinte en uitgesneden vleermuistekening of een vleermuisbakvormpje (te koop in de kookwinkel). Met prikkers hou je de vorm beter op z’n plaats. Snij de vorm uit met een heel scherp mes. Zorg dat alle uitgesneden vleermuizen even groot zijn en in de bakvorm passen als je ze rechtop zet.
Haal het overgebleven deeg weer uit de koelkast en laat 5 minuten rusten. Verwarm de oven voor op 210°.
Schep vervolgens 1/3 van het deeg in de ingevette bakvorm. Zorg dat de bodem helemaal bedekt is. Zet de uitgesneden vleermuizen rechtop, over de hele lengte van de bakvorm. Ze moeten exact tegen elkaar passen.
Schep voorzichtig het overblijvende cakemengsel over de vleermuizen. Strijk de bovenkant glad. Tik voorzichtig tegen de bakvorm, zodat het mengsel goed rond de vleermuizen komt te zitten. Zo voorkom je dat het mengsel tijdens het bakken uit de bakvorm loopt. Zorg dat de vleermuizen volledig bedekt zijn met cakemengsel om het verrassingseffect te creëren. Plaats de cake in de voorverwarmde oven.
Baktijd: 15 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 210 °C
Temperatuur heteluchtoven: 190 °C
Verlaag na 15 minuten de oventemperatuur tot 160°C. Bak de cake ca. 25 min. verder. Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.
Baktijd: ongeveer 25 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Zorg dat de cake volledig is afgekoeld voor je begint te decoreren, want je chocoladeglazuur stijft sneller op als de cake koud is. Bereid Dr. Oetker Chocoladeglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verspreid het bereide glazuur over de bovenkant van de cake, zodat het langs de randen kan druppen. Laat het glazuur volledig opstijven voor je verder afwerkt.
Zeef de poedersuiker in een kleine kom en voeg 10 druppels gele Kleurstof en 10 druppels rode kleurstof toe. Meng er een paar druppels warm water onder om oranje glazuur te maken. Als de kleur nog niet fel genoeg is, voeg extra kleurstof toe. Schep het glazuur in een kleine, dichte spuitzak en snijd het uiteinde van de zak af om een smal spuitgaatje te maken.
Spuit het oranje glazuur in een snelle beweging diagonaal, heen en terug, over het chocoladesuikerglazuur om het te versieren. Laat het een paar minuten rusten voordat je de cake serveert.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken