oven, kom, keukenweegschaal, garde, zeef, handmixer met gardeopzetstuk, 2 springvormen (ø 18 cm), bakpapier, koelrooster, pan, fornuis, taartkarton, mes, deegrol
Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 180 °C). Klop de sojamelk en de appelazijn op in een kom en zet 10 minuten opzij. Meng de bloem, het bakpoeder, de cacao, de baksoda en het zout en zeef alles in een kom. Roer de suiker erdoor. Voeg de ingedikte sojamelk en de olie toe en mix ze kort met het gardeopzetstuk van je handmixer.
Giet het deeg in 2 met bakpapier beklede springvormen en bak het ongeveer 50 minuten in het midden van de oven. Neem uit de oven, draai ondersteboven en laat het op een met bakpapier bekleed rooster ongeveer 20 minuten afkoelen. Draai vervolgens weer om en laat het volledig afkoelen.
Klop voor de botercrème de veganistische boter, poedersuiker en vanillepasta met het gardeopzet van je handmixer op tot een luchtig en romig mengsel en zet opzij.
Meng voor de kersencompote 5 el kersensap met maïzena en vanillesuiker. Breng de rest van het sap in een pan aan de kook. Neem de pan van het vuur, roer de gemengde maïzena door het sap en laat alles ongeveer ½ min. al roerend koken. Schep vervolgens de kersen erdoor.
Haal de bodems uit de springvormen en snij ze horizontaal doormidden. Leg een bodem op een taartkarton en verdeel de helft van de kersencompote erover. Leg de tweede bodem op de eerste en smeer er 3 el botercrème op. Leg nu de derde bodem erop en verdeel er de resterende compote over. Werk af met de vierde bodem en druk lichtjes aan. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast.
Bestrijk alle kanten van de taart met de overgebleven botercrème en laat ze opnieuw ca. 30 minuten in de koelkast rusten.
Kleur 6 gelijke stukken fondant van 20 g blauw, geel, groen, rood, zwart en oranje. Rol de witte fondant uit op een met poedersuiker bestoven werkvlak (ca. ø 35 cm, 1 cm dik). Breek of knip de gekleurde fondant in heel kleine stukjes. Besprenkel de fondantgarnering eventueel met een beetje water, want het oppervlak kan in de tussentijd wat uitdrogen. Verdeel vervolgens de gekleurde fondantstukjes over de witte fondantgarnering. Dek af met bakpapier en rol voorzichtig uit met een deegrol, zodat de gekleurde stukjes zich vermengen met de witte fondantgarnering.
Bedek de taart met terrazzofondantgarnering, strijk ze glad en maak met een mes de randen aan de onderkant recht in de richting van het taartkarton. Zet de taart daarna in de koelkast tot ze klaar is om te serveren.
Smakelijk!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken