Plaats het rooster in de midden van de oven en verwarm de oven voor zoals hierboven aangegeven. Laat de boter op kamertemperatuur.
Plooi de bakvorm volgens de instructies.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 160 °C
Temperatuur heteluchtoven: 140 °C
Doe de beslagmix in een beslagkom.Voeg er de boter, de eieren en het water bij. Meng het geheel met een elektrische klopper op de laagste stand tot een glad beslag. Giet het beslag in de bakvorm.
Zet de vorm in het midden van de oven en laat ca. 35 min. bakken. Prik ter controle met een mespunt in het midden van de brownie. Blijft het beslag er lichtjes aan kleven, dan is de brownie klaar! Is het beslag nog altijd vloeibaar, bak dan nog enkele minuten verder. Laat de brownie afkoelen, vouw de zijkanten van de bakvorm open
Laat de brownie afkoelen en haal het ijs ruim op voorhand uit de vriezer. Snijd nadien de brownie horizontaal in 2 gelijke helften. Verplaats de bovenkant voorzichtig en plaats de onderste helft op een plank die in de vriezer past. Schep het ijs over de volledige onderste helft en verdeel gelijkmatig. Halveer de frambozen en druk deze in het ijs. Plaats de bovenkant er voorzichtig weer op en druk lichtjes aan. Leg de schaal met gevulde brownie in de vriezer en laat minstens 1 uur daar staan.
Karamelliseer de macedmianoten. Dit doe je door 3 eetlepels suiker te verwarmen in een kleine pan op een middelhoog vuur. Verdeel de suiker over de bodem, roer niet! Wacht totdat de suiker gesmolten is en lichtbruin is geworden van kleur.
Zet ondertussen een ovenschaal of bakplaat klaar met een stuk bakpapier.
Zodra alle suiker gesmolten is, roer je snel de noten erdoor en giet je alles op het bakpapier. Pas op, dit is heel warm!
Laat de nootjes afkoelen en hak ze grof.
Doe de witte chocolade in een wegwerpspuitzakje en sluit dit goed af. Zet dit in een hoog glas met heet water. Zo smelt de chocolade rustig.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken