Klop de boter, het aroma, de suiker en het zout schuimig. Roer het ei en het water erdoor. Meng de met het bakpoeder gemengde en gezeefde bloem er in twee keer door. Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkblad tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het even in de koelkast rusten.
Elektrische oven: ca. 180°C // Hete lucht oven: ca. 160°C // Baktijd: ca. 12 min.
Rol het licht deeg uit tot een dikte van ca 3 mm. Steek er met een uitstekertje hartjes uit. Bak de koekjes in het midden van de oven. Laat ze op een taartrooster afkoelen.
Zeef voor het glazuur de poedersuiker. Roer het citroensap en het hete water erdoor en vervolgens, voor een mooie glans, de boter. Verdeel het glazuur over enkele potjes en kleur het met de kleurstoffen. Breng een beetje glazuur aan op de hartjes en strijk het met de botte kant van een mes uit. Laat het glazuur even droge en schrijf er met de Schrijfstiften enkele leuke woordjes op.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken