Flag

Kweepeerconfituur

6 - 8 potjes
Gemiddeld
60
De kweeperen zorgen voor een intensieve smaak in je confituur.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de bereiding
1 kgkweeperen
Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker volgens het gewicht van de schoongemaakte kweeperen

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker volgens het gewicht van de schoongemaakte kweeperen
1

Voorbereiding

Wrijf het witte dons op de schil van de kweeperen met een doek af en verwijder de steel en het kroontje van de vruchten. Doe de kweeperen in een pan en zet ze net onder water. Laat koken tot ze gaar zijn. Meestal barsten ze dan open. Laat in het kookwater afkoelen. Verwijder het klokhuis van de kweeperen met de hand en laat gedurende 10 minuten met een weinig water uitkoken in een klein pannetje. Giet dit vocht door een zeef en voeg dit bij de kweeperen. Dit vocht bevat zeer veel pectine. Mix de kweeperen samen met het kookvocht tot moes. Weeg dit kweeperenmoes en voeg per kilo moes 800 g suiker toe.

2

De confituur

Breng alles samen aan de kook en laat borrelend doorkoken tot de confituur geleert (8 à 10 minuten). Giet de confituur dadelijk in vooraf verwarmde potjes, sluit af met een schroefdeksel en 5 minuten zet de potjes omgekeerd.


Onze ervaring

Daar kweeperen veel pectine bevatten is het niet nodig om bij de bereiding van deze confituur een geleermiddel te gebruiken. Indien men de confituur een lichtjes zure smaak wil geven, moet men er samen met de suiker het sap van 1 of 2 citroenen toevoegen. De kweeperenconfituur krijgt een mooie roodachtige kleur wanneer men de vruchten samen met de schillen van 3 tot 4 rode appels laat koken.