Flag

Rendier van cheesecake (no bake)

ongeveer 12 porties
Gemakkelijk
230
Kerstmis kaastaart met een schattig rendier
Deze is leuk voor de kinderen! Maak een koude cheesecake en snij die in plakken. Ga dan samen de 'versiertoer' op en laat elk stuk sprekend lijken op Rudolph, het rendier met de rode snuit. Het is echt kinderspel: maak de kop met eetbare ogen en breng rode chocoladeknoppen aan voor de gloeiende s...
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
In plaats van sinaasappelrasp kun je peperkoekkruiden toevoegen om de cheesecake op smaak te brengen.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Bodem
130 gboter
150 gpetit-beurre koekjes
60 gpretsels
Crème
150 gchocolade, puur - couverture
1orange
500 gverse kaas (60% vet)
500 gmagere plattekaas (10% vet)
150 gpoedersuiker
12 blaadjesDr. Oetker Gelatine
1 eetl.cacaopoeder
Decoratie
12pretsels
enkelesmarties (rode) en suikeroogjes

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gelatine
1

Bodem

Laat voor de bodem de boter smelten in een kleine pan, op een matig vuur. Doe de koekjes en de zoutstokjes in een blender en maal ze tot fijne kruimels. Meng de kruimels met de gesmolten boter. 

2

Plaats de bakvorm op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het kruimelmengsel over de bakplaat en druk het stevig aan. Zet het daarna nog 15 minuten in de koelkast om het verder te laten afkoelen. 

3

Crème

Snij de couverture voor de room in fijne stukjes en laat ze smelten in een grote kom (au bain-marie). Spoel de sinaasappel onder warm water, droog hem af en rasp de schil erg fijn. Doe de roomkaas, kwark en bloemsuiker in een kom en mix ze met het gardeopzetstuk van je handmixer tot een glad mengsel. Roer onmiddellijk de sinaasappelrasp, de gelatineblaadjes en het cacaopoeder erdoor. Schep het roommengsel door de couverture, verwarm het nog even au bain-marie en roer het verder tot een gladde massa. Verdeel de room gelijkmatig en glad over de biscuitbodem en laat de cheesecake minstens 3 uur afkoelen.

4

Decoratie

Verwijder kort voor het serveren de bakvorm en snij de cheesecake in 12 stukken. Breek vervolgens de zoutstokjes doormidden en leg twee helften op een stukje cheesecake als gewei. Doe dat bij elk van de 12 rendieren. Gebruik smarties als neuzen en versier met suikeroogjes. Je kunt de taart nu onmiddellijk opdienen. 

Baktips

  • In plaats van sinaasappelrasp kun je peperkoekkruiden toevoegen om de cheesecake op smaak te brengen.