Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Aardbei-frambozenconfituur

zalig zomers

6 - 8 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Aardbei-frambozenconfituur

Voor de confituur:

600 g aardbeien
400 g frambozen
1 zakje Dr. Oetker Vanille Suiker Bourbon
6 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
1 verpakking Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker

preparation

Bereiding

1

Was de aardbeien en de frambozen, laat ze afdruppen, verwijder de stelen en snijd de aardbeien in kleine stukjes. Weeg 600 g aardbeien en 400 g frambozen af.

2

Doe de vruchten samen met Dr. Oetker Vanillesuiker Bourbon in een kookpot. Roer de Gelfix 2:1 Geleisuiker vervolgens onder de vruchtenmassa. Breng dit onder voortdurend roeren aan de kook, laat het minstens 3 minuten al roerend doorkoken en neem het hierna van de kookplaat. Eventueel schuim verwijderen en direct in de glazen gieten tot ze tot aan de rand gevuld zijn. Sluit de confituurglazen af met Twist-off-deksel®, draai ze om en laat ze 5 minuten zo staan.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Aardbei-frambozenconfituur

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1499kJ
358kcal
695kJ
166kcal
Vetten 0.63g 0.29g
Koolhydraten 85.10g 39.40g
Eiwitten 1.37g 0.64g