COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Aardbeientaart

Lekkere aardbeien op een laagje pudding en zachte cake.

8 porties

enige ervaring gewenst 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Aardbeientaart

Voor het deeg:

175 g boter
100 g poedersuiker
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
250 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl. melk

Voor het bestrijken:

50 g witte chocolade (gesmolten)

Voor de vulling:

500 ml melk
100 g suiker
1 ei
1 zakje Dr. Oetker Pudding Vanille
250 ml room
1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

Voor de decoratie:

500 g aardbeien
1 zakje Dr. Oetker Taartina

preparation

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Elektrische oven: 180°C (voorverwarmen) / Gasoven: stand 3 (voorverwarmen) / Baktijd: ca. 25 min.

1

Meng het puddingpoeder met de suiker, voeg het ei toe en meng dit met 5 eetlepels koude melk. Breng de rest van de melk aan de kook. Meng 4 eetlepels van de hete melk met het puddingpoeder en giet vervolgens alles in de hete melk. Laat dit onder voortdurend roeren nog even doorkoken. Roer de pudding tijdens het afkoelen regelmatig even om.

2

Klop de boter, poedersuiker, vanillesuiker en het ei romig. Meng de bloem met de Backin, zeef dit over het botermengsel, voeg de melk toe en meng alles. Giet het deeg in een beboterde en met bloem bestrooide taartvorm en strijk het glad. Bak het deeg in de onderste helft van de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Plaats in de oven: Onderste deel

Baktijd: 25 minuten

3

De taartbodem 5 minuten in de vorm laten afkoelen, vervolgens op een taartrooster storten, bestrijken met de gesmolten chocolade en verder laten afkoelen.

4

Klop de slagroom samen met de Klop-Fix stijf en schep deze onder de afgekoelde pudding. Verdeel de crème gelijkmatig over de taartbodem en beleg dit met de schoongemaakte aardbeien.

5

Bereid de Taartina zoals beschreven staat op de verpakking en bestrijk hiermee de taart.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Aardbeientaart

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2366 kJ
565 kcal
875 kJ
209 kcal
Vetten 32.96 g 12.21 g
Koolhydraten 39.31 g 14.56 g
Eiwitten 31.83 g 11.79 g