Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Amandelmaantjes

lekker anders

20 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Amandelmaantjes

Voor het deeg:

1 eiwit
30 g abrikozenconfituur
3 druppels Dr. Oetker Amandelaroma
300 g amandelen geraspt
100 g poedersuiker

Om te bestrooien:

50 g amandelen geraspt
een beetje poedersuiker

preparation

Bereiding

1

Klop het eiwit met de confituur en het amandelaroma stijf. Meng de poedersuiker met de amandelen en voeg het bij het eimengsel. Kneed het geheel tot een glad deeg en laat het een half uur afkoelen in de koelkast.

2

Rol het deeg uit tot een dikte van 5 mm op een met amandelen bestrooid werkblad. Bestrooi de bovenkant met amandelen en druk lichtjes aan met een deegroller.

3

Steek met een vormpje maantjes uit met een doorsnede van 6 cm en leg deze op een met bakpapier belegde bakplaat. Schuif de plaat onderaan in de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Baktijd: ongeveer 8 minuten

4

Bestrooi licht de nog warme maantjes met poedersuiker en laat ze afkoelen.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Amandelmaantjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 544kJ
130kcal
2093kJ
500kcal
Vetten 9.28g 35.70g
Koolhydraten 6.99g 26.88g
Eiwitten 3.64g 13.98g