De bloem boven een mengkom zeven en de gist er goed doorroeren. In het midden een kuiltje maken, het zout, de suiker, vanillesuiker, het ei, de eierdooiers, de iets afgekoelde boter en de melk erin doen en met de mixer, met de kneedhaken op de hoogste stand, kneden tot het deeg van de bodem loslaat en blazen vertoont.
Het deeg afgedekt op een warme plaats laten rijzen tot het in volume is verdubbeld. Het deeg kort kneden. Van het deeg op een met bloem bestoven aanrecht een rol (doorsnede 3 cm) vormen, de deegrol in stukken van 5 cm snijden en de stukken deeg platdrukken.
De pruimenconfituur met het rumaroma vermengen. Het midden van elke deegrol met een lepel pruimenconfituur bedekken, de deeguiteinden op elkaar drukken en de deegrollen niet te dicht naast elkaar in een ronde ovenvaste schaal zetten en ze afgedekt op een warme plaats laten rijzen tot ze in volume zijn verdubbeld. Het deeg iets onder in het midden van een voorverwarmde oven bakken.
Baktijd: 40 - 45 Minuten
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: 160 °C
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken