COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Amarettohart

voor 8 personen

8 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Amarettohart

preparation

Bereiding

Ingrediënten

5 eidooiers, 50 g marsepein in stukjes, 1 snufje zout, 3 eetlepels Amaretto (amandellikeur), 5 druppels Dr. Oetker Amandelaroma, 80 g poedersuiker, 5 eiwitten, 100 g suiker, 100 g bloem, ½ zakje Dr. Oetker Backin, 100 g gemalen maanzaad, 100 g geraspte amandelen, 80 g zachte boter, / Om te doordrenken: 1/16 l Amaretto (amandellikeur) / Glazuur en versiering: Dr. Oetker Gebaksglazuur, Dr. Oetker Lillifee glazuur, 50 ml citroensap, rode kleurstof

1

voor het deeg

Klop de eidooiers met de marsepein, het zout, de Amaretto, het aroma en de poedersuiker romig. Klop de eiwitten op, voeg de suiker bij en klop verder stijf (snede van een mes moet zichtbaar blijven). Voeg hierbij het eidooiermengsel. Meng de bloem met de Backin, zeef het en voeg het bij het eimengsel. Voeg het maanzaad, de amandels en de boter toe en kneed tot een gladde massa. Doe het deeg in de hartvorm en strijk het glad. Schuif de vorm in het onderste deel van de voorverwarmde oven.

Elektrische oven: 180 °C

Heteluchtoven: 160 °C

Plaats in de oven: Onderste deel

Baktijd: ongeveer 40 minuten

2

voor de decoratie

Doorsteek het afgekoelde gebak meermaals van boven naar onder met een spies en doordrenk het met Amaretto. Bestrijk het gebak met ¾ van het gebaksglazuur en laat het drogen. Vorm met de rest van het gebaksglazuur bloemen op het gebak en vul deze op met het roze glazuur.