Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Appelcake met chocofantasie

Met de bereiding voor Cake Natuur van Dr. Oetker

10 porties

eenvoudig 50 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appelcake met chocofantasie

Voor het beslag:

1 bereiding voor Dr. Oetker Cake
175 g zachte boter
4 eieren
2 appels
1 zakje Dr. Oetker Gebaksglazuur
1 Dr. Oetker Chocofantasie

preparation

Bereiding

1

Plaats het rooster in het midden van de oven. Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Schil de appels en snij in blokjes.

3

Vet de vorm in met boter en zeef er een fijn laagje bloem overheen, of gebruik de Dr. Oetker Bakspray.

4

Bereid het deeg zoals aangegeven op de verpakking. Giet het deeg in de vorm en plaats de vorm in de oven.

Elektrisch 180 °C // Hetelucht: 160 °C // Baktijd: ongeveer 50 min.

5

Maak na ca. 15 min. bakken met een mes een snede van ca. 1 cm over de hele lengte in het midden van de cake. Bak de cake ca. 35 min. verder

6

Prik ter controle met een mespunt in het midden van de cake. De cake is klaar wanneer er geen deeg meer aan het mes kleeft.

7

Laat de cake 10 min. rusten, haal hem uit de vorm en laat hem afkoelen op een rooster.

8

Bereid het Gebaksglazuur door het zakje te verwarmen in heet water, en verspreid het over de cake.

9

Bestrooi met Chocofantasie.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appelcake met chocofantasie

Per Portie / Stuk Per 100 g / ml
Energie 1461kJ
349kcal
1231kJ
294kcal
Vetten 26.29g 22.10g
Koolhydraten 21.99g 18.48g
Eiwitten 2.89g 2.43g