Appelgebak

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

8-10, porties

8 - 10 porties

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Appelgebak

Voor het deeg:

200 g tarwebloem
½ zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
100 g beschuit (kruimels)
100 g poedersuiker (gezeefd)
3 eieren
140 g boter
165 ml appelsap

Voor het beleg:

20 g amandelen
1 kg appels (boskop)

Om te bestrooien:

ongeveer 50 g poedersuiker

Bereidingswijze

Bereiding

Baktijd en oventemperatuur

Boven- en onderhitte: 180-200°C (voorverwarmd) Heteluchtoven: 160-180°C (niet voorverwarmd) Gasoven: ongeveer op stand 3 (niet voorverwarmd) Baktijd: 30-40 minuten

1

Meng voor het deeg de bloem met het bakpoeder en giet het in een goed afsluitbare shaker.  Voeg de biscuitkruimels en het poedersuiker eraan toe en vermeng het geheel.  Vervolgens voegt u er de eieren, de boter of margarine en het appelsap bij.  Sluit de shaker goed af met het deksel.

2

Schudt meermaals krachtig met de shaker (in totaal 15-30 seconden), zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn.  Roer alles met een garde of roerlepel nog eens zorgvuldig door elkaar, zodat alle ingrediënten die op de rand achtergebleven zijn, mee in het beslag geroerd worden.

3

Giet het deeg op een ingevette bakplaat (+/- 25 x 35 cm) en strijk het glad.  Schil voor het beleg de appels, verdeel ze in 4 stukken, haal het klokhuis eruit, snijd ze in fijne schijfjes en leg de schijfjes dakpanachtig op het deeg.  Bestrooi met amandelen.

4

Schuif de bakplaat in de oven en laat bakken. Zet de bakplaat na het bakken op een taartrooster.  Laat het gebak afkoelen en bestrooi het met poedersuiker. 

Tip: U kunt de appels voor het bakken ook met kokoskruimels bestrooien (zie recept hieronder).  En u kunt dit gebak ook makkelijk invriezen.

Kokoskruimels

Ingrediënten: 125 g zachte boter, 150 g tarwebloem, 80 g suiker, 1 snuifje zout, 120 g kokosrasp. Meng voor de kruimels de boter, de bloem, de suiker, het zout en de kokosrasp in een mengkom en verkneed het geheel met de handen tot kruimels.   

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appelgebak

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1738 kJ
415 kcal
791 kJ
189 kcal
Vetten 17.12 g 7.78 g
Koolhydraten 42.84 g 19.47 g
Eiwitten 18.09 g 8.22 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee