COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Appelgelei

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

eenvoudig en lekker!

6 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Appelgelei

Voor de gelei:

2 kg appels (zure appels)
sap van 1 citroen (voor 800 ml vruchtensap)
500 g Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker (voor 800 ml vruchtensap)

preparation

Bereiding

1

Snijd de appels ongeschild en met het klokhuis in schijfjes. Doe dit in een kookpot en voeg zoveel water toe tot de appels juist onder water zijn. Kook ze op een zacht vuurtje tot de vruchten bijna uiteenvallen. Laat de vruchten uitlekken en meet 800 ml sap af.

2

Meng het sap met het citroensap. Meng de geleersuiker met het sap en breng dit al roerend aan de kook. Zodra de massa goed kookt, laat nog ½ minuut borrelend doorkoken, neem van het fornuis en roer dan nog 5 minuten tot het schuim verdwenen is. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appelgelei

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2156 kJ
515 kcal
507 kJ
121 kcal
Vetten 0.02 g 0.00 g
Koolhydraten 122.76 g 28.75 g
Eiwitten 1.40 g 0.33 g