Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Appelgelei

eenvoudig en lekker!

6 potjes

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Appelgelei

Voor de gelei:

2 kg appels (zure appels)
sap van 1 citroen (voor 800 ml vruchtensap)
500 g Dr. Oetker Gelfix Geleisuiker (voor 800 ml vruchtensap)

preparation

Bereiding

1

Snijd de appels ongeschild en met het klokhuis in schijfjes. Doe dit in een kookpot en voeg zoveel water toe tot de appels juist onder water zijn. Kook ze op een zacht vuurtje tot de vruchten bijna uiteenvallen. Laat de vruchten uitlekken en meet 800 ml sap af.

2

Meng het sap met het citroensap. Meng de geleersuiker met het sap en breng dit al roerend aan de kook. Zodra de massa goed kookt, laat nog ½ minuut borrelend doorkoken, neem van het fornuis en roer dan nog 5 minuten tot het schuim verdwenen is. Giet onmiddellijk tot aan de rand in klaargemaakte potjes en sluit af.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Appelgelei

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2156 kJ
515 kcal
507 kJ
121 kcal
Vetten 0.02 g 0.00 g
Koolhydraten 122.76 g 28.75 g
Eiwitten 1.40 g 0.33 g