Babyshower cheesecake

(0)
0 0 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Bake my day

12 - 16 porties

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Babyshower cheesecake

Voor de bodem:

270 g zandkoekjes
100 g boter (gesmolten)
Dr. Oetker Kleurstof (rode kleurstof)
3 - 5 druppels Dr. Oetker Citroenaroma

Voor de vulling:

50 g poedersuiker
300 g plattekaas
3 - 5 druppels Dr. Oetker Vanille Aroma
4 blaadjes Dr. Oetker Gelatine
500 ml room (volle)
300 ml frambozensaus

Voor de afwerking:

600 g plattekaas
100 g poedersuiker
Dr. Oetker Rolfondant wit

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor de bodem

Verkruimel de zandkoekjes of mix ze fijn in een cutter. Smelt de boter en meng deze met enkele druppels rode kleurstof tot je een mooie rode kleur krijgt.

2

Meng de verkruimelde koekjes met de gesmolten boter en voeg enkel druppels citroenaroma toe. Bekleed de bakvorm met vershoudfolie en stort hierin het koekjesmengsel. Druk aan alle goed aan en laat het opstijven in de koelkast.

3

Voor de vulling

Roer de platte kaas samen met de poedersuiker glad en voeg al roerend enkele druppels vanille-aroma toe.

4

Week de blaadjes gelatine enkele minuten in koud water. Pers ze uit en smelt de geweekte gelatine au bain-marie of op lage wattage in de microgolfoven.

5

Meng de platte kaas met de frambozensaus en de gelatine. Klop de room half op. Spatel het plattekaas mengsel onder de half opgeklopte room. Giet het mengsel in de bakvorm. Laat het geheel minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

6

Voor de afwerking

Ontvorm het gehaal. Snij de vier randen af. Maak er een rompertje van met gebruik van een uitsteekvorm (of een andere vorm naar keuze). Nog niet stijf genoeg? Laat nog even verder opstijven in de koelkast of zelfs diepvries.

7

Voor de versiering

Klop roomkaas met bloemsuiker op. Doe het geheel in een spuitzak. Spuit dit op de taart, strijk glad en zorg dat alles mooi bedekt is. Versier met gekleurde rolfondant.

Copyright VTM koken - Bekijk de receptvideo hier

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Babyshower cheesecake

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1696 kJ
405 kcal
1022 kJ
244 kcal
Vetten 25.10 g 15.12 g
Koolhydraten 34.45 g 20.75 g
Eiwitten 17.77 g 10.70 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee