Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Bananenflensjes

voor 10 stuks

10 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Bananenflensjes

Voor de pannenkoeken:

1 verpakking Dr. Oetker Pannenkoeken
450 ml halfvolle melk
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Voor de vulling:

3 bananen
6 makarons
1 eetl. marasquin
50 g abrikozenconfituur

Om te bestrooien:

75 g poedersuiker
1 zakje Dr. Oetker Vanillesuiker

Extra:

een beetje boter

preparation

Bereiding

1

Maak van de Pannenkoek-mix een beslag dat u zoet met de gevanillineerde suiker. Bak de flensjes aan beide kanten goudbruin.

2

Schil de bananen, snij ze in dunne plakjes. Verhit de boter en bak de bananen snel op een hevig vuur. Haal de pan van het vuur en voeg de abrikozenjam, de marasquin en de geplette makarons toe.

3

Vul de flensjes met deze bereiding, rol ze op en schik ze in een beboterde ovenschotel. Bestrooi ze met het gezeefde mengsel bloemsuiker – gevanillineerde suiker en laat ze gedurende 10 minuten goudbruin carameliseren in een zeer hete oven.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Bananenflensjes

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 532 kJ
127 kcal
419 kJ
100 kcal
Vetten 1.41 g 1.12 g
Koolhydraten 24.68 g 19.58 g
Eiwitten 3.17 g 2.52 g