COOKIES op de Website van Dr. Oetker

Onze website gebruikt cookies voor verschillende doeleinden, met name om hun functionaliteit te verbeteren en gebruiksgedrag te analyseren. Navigeren op deze website of klikken op de knop ‘OK’ wordt beschouwd als toestemming voor het gebruik van cookies. Meer informatie over deze cookies en hun verwijdering vindt u in de privacyverklaring en onder ‘Cookies instellen’.

Enkel noodzakelijke Cookies accepteren
Deze cookies zijn nodig voor het goed functioneren van de website oetker.be.
Noodzakelijke en analytische cookies accepteren
Naast de noodzakelijke cookies accepteer ik ook de analytische cookies. De cookies helpen ons bij het analyseren van het gebruik van oetker.be zodat we de kwaliteit continu kunnen meten en verbeteren.
Noodzakelijke, analytische, marketing cookies en cookies van derden accepteren
Naast de noodzakelijke cookies en de analytische cookies accepteer ik ook de marketing cookies en cookies van derden. Deze cookies helpen ons ook om gepersonaliseerde inhoud van oetker.be weer te geven op andere platformen. De lijst van deze cookies staat op onze privacyverklaring.

Basisrecept Honingdeeg

Honingdeeg vormt de basis van befaamde Lebkuchen uit Duitsland. Deze koekjes worden voornamelijk gemaakt rond de Kerstdagen.

10 porties

eenvoudig 40 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Basisrecept Honingdeeg

Voor het deeg:

1000 g roggebloem
snufje zout
80 g speculaas kruiden
1 koffiel. kaneel
citroenrasp van 1/2 citroen
100 g hazelnoot of walnoten
500 g honing
240 g boter
240 g poedersuiker
4 eieren
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder
2 eetl. water (koud)

preparation

Bereiding

1

Voor de bereiding

Zeef de bloem met het zout boven het aanrecht. Maak in het midden een kuiltje en doe hierin de kruiden, het aroma en de noten. Verwarm de honing, de boter en de suiker in een pannetje tot 40 - 50°C. Laat het honingmengsel laten afkoelen en schenk het daarna in het kuiltje.

2

Klop de eieren los en voeg ze aan de massa toe. Los de Backin op in water op en doe het erbij. Kneed de ingrediënten vanuit het midden tot een samenhangend deeg ontstaat. Zet het deeg 1 uur op een koude plaats.

3

Rol het deeg tot ½ cm dik uit op een met bloem bestoven aanrecht uit. Steek met een uitstekertje koekjes uit het deeg. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de voorverwarmde oven goudbruin.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Basisrecept Honingdeeg

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 3643 kJ
870 kcal
1482 kJ
354 kcal
Vetten 29.12 g 11.84 g
Koolhydraten 130.84 g 53.19 g
Eiwitten 9.12 g 3.71 g