Schil de wortelen en rasp ze grof. Leg een paar geraspte wortelen opzij voor decoratie.
Meng de boter of margarine met de suiker, vanille extract en zout in een mengkom met een mixer (klopper) tot een glad mengsel. Roer het ei erdoor. Meng de bloem met het bakpoeder en baksoda en roer kort door het beslag met de amandelen en wortels. Zet het wortelkruimelkoekjesdeeg afgedekt minstens 1 uur in de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.
Temperatuur oven met boven- en onderwarmte: ongeveer 180 °C
Temperatuur heteluchtoven: ongeveer 160 °C
Snijd porties ter grootte van een eetlepel van het deeg. Vorm de porties tot balletjes, leg ze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen en druk ze een beetje plat. Bak de Carrot Crumble Cookies achter elkaar gedurende 10 minuten.
Positie rooster: In het midden
Baktijd: ongeveer 10 - 12 Minuten
Laat de Carrot Cake Crumble Cookies afkoelen op de bakplaat.
Verdeel de geraspte wortelen onmiddellijk over een vel bakpapier en zet ze 2 uur in de uitgeschakelde oven.
Meng de roomkaas, poedersuiker, vanillesuiker en citroensap door elkaar. Verdeel het roomkaasmengsel over de Wortel Cake Crumble Cookies en zet koel. Versier met het gedroogde wortelschaafsel vlak voor het opdienen.
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken