Cookies op de Dr. Oetker -website

Deze website plaatst cookies voor het analyseren en verbeteren van de website, door ons en onze partners. 

Verder gebruik van deze site (door klikken, navigeren, scrollen) of verwijderen van deze cookie wordt beschouwd als toestemming voor de toepassing en het gebruik van cookies. Voor meer informatie over cookies en hoe u ze kunt verwijderen, bekijk ons privacybeleid.

 

Basisrecept Wafels

Als u uw gasten wilt verwennen, moet u eens wafels bakken. Het is een leuk klusje en u kunt het bijvoorbeeld in een rond wafelijzer doen. Het lekkerst zijn ze overigens als ze pas gebakken zijn.

8 - 10 stukken

eenvoudig 20 min.

Ingrediënten:

Ingrediënten:

voor het recept Basisrecept Wafels

Voor het deeg:

200 g zachte boter
200 g suiker
snufje zout
4 eieren
200 g bloem
1 zakje Dr. Oetker Backin Bakpoeder

preparation

Bereiding

1

voor de bereiding

Klop de boter met de suiker en het zout in een mengkom schuimig. Roer de eieren er één voor één door. Roer de bloem en de Backin door elkaar, zeef dit boven het eimengsel en spatel er voorzichtig door. Laat het deeg 1 uur rusten.

2

Laat het wafelijzer warm worden, bestrijk het met boter en giet er een laagje deeg in.  Sluit het ijzer en bak de wafels aan beide kanten goudbruin.

tip

Bestrooi de wafels direct na het bakken met poedersuiker en serveer ze met ijs en confituur of verse vruchten en toefjes slagroom.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Basisrecept Wafels

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1557kJ
372kcal
1591kJ
380kcal
Vetten 21.63g 22.07g
Koolhydraten 25.11g 25.62g
Eiwitten 15.98g 16.31g