Verwarm je oven voor op 180°C/160°C hetelucht/Gasstand 4. Bekleed een vierkante bakvorm van 20 cm met bakpapier. Voeg het citroensap toe aan de sojamelk en roer tot het mengsel begint te dikken en te schiften. Zet apart.
Doe de kokosolie en chocolade in een hittebestendige kom en plaats deze boven een pan met zachtjes kokend water. Roer tot het mengsel gesmolten is en zet apart om af te koelen.
Meng de bloem, bakpoeder, cacaopoeder en kristalsuiker in een grote kom.
Roer het gesmolten chocolademengsel erdoor en voeg dan het sojamelkmengsel en de vanille-extract toe. Roer het mengsel tot het net gecombineerd is.
Giet het in de voorbereide bakvorm en strijk het glad om de vorm gelijkmatig te bedekken. Strooi de gehakte chocolade erover en bak 30-35 minuten. De binnenkant van de brownie moet een beetje wiebelen, maar de zijkanten moeten stevig zijn. De brownie zal steviger worden tijdens het afkoelen. Laat afkoelen in de vorm.
Zodra afgekoeld, haal de brownie uit de vorm en snijd in 9 stukken. Je brownie is nu klaar om van te genieten!
Vergelijkbare recepten
Bakken
Bakken
Bakken