Berlijnse bollen met confituur/banketbakkersroom

(0)
1 1 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Luchtige donuts gevuld met fruitige confituur. Ideaal voor oudejaarsavond of carnaval.

14 - 16 stukken

enige ervaring gewenst 60 min.

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Berlijnse bollen met confituur/banketbakkersroom

Gistdeeg:

125 ml melk
100 g boter
500 g tarwebloem
1 zakje Dr. Oetker Gist
30 g suiker
1 zakje Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
3 druppels Dr. Oetker Rumaroma (aus Rö.)
1 koffiel. zout
2 eieren
1 eidooier

Vulling met jam:

300 g confituur

Of vulling met banketbakkersroom:

1 bereiding voor Dr. Oetker Banketbakkersroom
500 ml melk halfvol

Versiering:

Dr. Oetker Gebaksglazuur
Dr. Oetker Regenboogfantasie
1 verpakking Dr. Oetker Disco

Bereidingswijze

Bereiding

Warm de melk op in een klein steelpannetje en laat de boter of margarine erin smelten.

1

Meng de bloem en de gist grondig in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten en het warme mengsel van melk en boter toe. Meng kort met een mixer (deeghaak), op de laagste snelheid. Schakel dan over op de hoogste snelheid, tot je na ongeveer 5 minuten een soepel deeg hebt. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen tot het volume zichtbaar is toegenomen. Verhit intussen het frituurvet in een steelpan of frituurpan tot ongeveer 175 °C. Hou een houten lepel in het vet. Als er zich belletjes rond vormen, dan zit de temperatuur goed.

2

Bestrooi het deeg licht met bloem, neem het uit de kom en kneed het nogmaals kort op je werkvlak. Verdeel het deeg in veertien tot zestien gelijke stukken. Rol elk stuk deeg tot een balletje op je werkvlak. Zorg ervoor dat er geen scheuren in het deeg zitten. Laat de deegballetjes nogmaals rijzen tussen twee doeken die je met bloem hebt bestrooid, tot hun volume zichtbaar is toegenomen.

 

3

Leg een paar deegballetjes tegelijk in het pruttelende vet en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit het vet en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Laat je donuts afkoelen op een rooster.

4

Confituur

Haal de confituur door een zeef of roer de pruimenjam of -gelei tot een gladde massa. Vul er een spuitzak met een spuitmondje van Ø 5 mm mee. Spuit een beetje vulling in elke donut, door de lichtgekleurde zijkanten heen.

5

Banketbakkersroom

Bereid de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking.

Vul elke donut met een spuitzak door de iets lichtere rand.

6

Doe het glazuur in een kom met heet water om zacht te worden. Zodra het glazuur zacht is, doet u het in een kom en bestrijkt u de bovenkant van de donuts met het glazuur. Bestrooi met versieringen voordat het glazuur hard wordt.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Berlijnse bollen met confituur/banketbakkersroom

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 1147 kJ
274 kcal
879 kJ
210 kcal
Vetten 8.07 g 6.21 g
Koolhydraten 23.00 g 17.69 g
Eiwitten 25.53 g 19.64 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee