Flag

Berlijnse bollen met confituur/banketbakkersroom

14 - 16 stukken
Gemiddeld
60
Luchtige donuts gevuld met fruitige confituur. Ideaal voor oudejaarsavond of carnaval.
Ingrediënten
Bereiding
Baktips
Het glazuur kan ook worden gemengd met citroen- of sinaasappelsap of whisky of eierwas.
Baktips
Voor een roze glazuur, 2-3 eetlepels rode gelei au bain-marie vloeibaar maken en geleidelijk mengen met 150 g poedersuiker om een dik glazuur te maken. 
Baktips
U kunt ook het deeg (onder punt 3) uitrollen tot een goede 1 cm dikte en er 14-16 taler (Ø ongeveer 7 cm) uitsnijden.
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Gistdeeg
125 mlmelk
100 gboter
500 gtarwebloem
1 zakjeDr. Oetker Gist
30 gsuiker
1 zakjeDr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
3 druppelsDr. Oetker Rumaroma (aus Rö.)
1 koffiel.zout
2eieren
1eidooier
Vulling met jam
300 gconfituur
Of vulling met banketbakkersroom
1 bereiding voorDr. Oetker Banketbakkersroom
500 mlmelk halfvol
Versiering
Dr. Oetker Gebaksglazuur
Dr. Oetker Regenboogfantasie
1 verpakkingDr. Oetker Disco

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Gist
Picture - Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker
Picture - Dr. Oetker Rumaroma (aus Rö.)
Picture - Dr. Oetker Banketbakkersroom
Picture - Dr. Oetker Gebaksglazuur
Picture - Dr. Oetker Regenboogfantasie
Picture - Dr. Oetker Disco

Warm de melk op in een klein steelpannetje en laat de boter of margarine erin smelten.

1

Meng de bloem en de gist grondig in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten en het warme mengsel van melk en boter toe. Meng kort met een mixer (deeghaak), op de laagste snelheid. Schakel dan over op de hoogste snelheid, tot je na ongeveer 5 minuten een soepel deeg hebt. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen tot het volume zichtbaar is toegenomen. Verhit intussen het frituurvet in een steelpan of frituurpan tot ongeveer 175 °C. Hou een houten lepel in het vet. Als er zich belletjes rond vormen, dan zit de temperatuur goed.

2

Bestrooi het deeg licht met bloem, neem het uit de kom en kneed het nogmaals kort op je werkvlak. Verdeel het deeg in veertien tot zestien gelijke stukken. Rol elk stuk deeg tot een balletje op je werkvlak. Zorg ervoor dat er geen scheuren in het deeg zitten. Laat de deegballetjes nogmaals rijzen tussen twee doeken die je met bloem hebt bestrooid, tot hun volume zichtbaar is toegenomen.

 

3

Leg een paar deegballetjes tegelijk in het pruttelende vet en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit het vet en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Laat je donuts afkoelen op een rooster.

4

Confituur

Haal de confituur door een zeef of roer de pruimenjam of -gelei tot een gladde massa. Vul er een spuitzak met een spuitmondje van Ø 5 mm mee. Spuit een beetje vulling in elke donut, door de lichtgekleurde zijkanten heen.

5

Banketbakkersroom

Bereid de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking.

Vul elke donut met een spuitzak door de iets lichtere rand.

6

Doe het glazuur in een kom met heet water om zacht te worden. Zodra het glazuur zacht is, doet u het in een kom en bestrijkt u de bovenkant van de donuts met het glazuur. Bestrooi met versieringen voordat het glazuur hard wordt.

Baktips

  • Het glazuur kan ook worden gemengd met citroen- of sinaasappelsap of whisky of eierwas.
  • Voor een roze glazuur, 2-3 eetlepels rode gelei au bain-marie vloeibaar maken en geleidelijk mengen met 150 g poedersuiker om een dik glazuur te maken. 
  • U kunt ook het deeg (onder punt 3) uitrollen tot een goede 1 cm dikte en er 14-16 taler (Ø ongeveer 7 cm) uitsnijden.