voor het recept Berlijnse bollen met confituur & banketbakkersroom
125 ml | melk |
100 g | boter |
500 g | tarwebloem |
1 zakje | Dr. Oetker Gist |
30 g | suiker |
1 zakje | Dr. Oetker Bourbon Vanille Suiker |
3 druppels | Dr. Oetker Rumaroma (aus Rö.) |
1 koffiel. | zout |
2 | eieren |
1 | eidooier |
Dr. Oetker Bakspray |
300 g | confituur oder 250 g Pflaumenmus oder Gelee |
200 g | suiker |
Dr. Oetker Gebaksglazuur | |
Dr. Oetker Regenboogfantasie | |
1 verpakking | Dr. Oetker Disco |
, Non-Pareilles |
1 bereiding voor | Dr. Oetker Banketbakkersroom |
500 ml | melk halfvol |
Warm de melk op in een klein steelpannetje en laat de boter of margarine erin smelten.
Meng de bloem en de gist grondig in een mengkom. Voeg de overige ingrediënten en het warme mengsel van melk en boter toe. Meng kort met een mixer (deeghaak), op de laagste snelheid. Schakel dan over op de hoogste snelheid, tot je na ongeveer 5 minuten een soepel deeg hebt. Dek het deeg af en laat het op een warme plaats rijzen tot het volume zichtbaar is toegenomen. Verhit intussen het frituurvet in een steelpan of frituurpan tot ongeveer 175 °C. Hou een houten lepel in het vet. Als er zich belletjes rond vormen, dan zit de temperatuur goed.
Bestrooi het deeg licht met bloem, neem het uit de kom en kneed het nogmaals kort op je werkvlak. Verdeel het deeg in veertien tot zestien gelijke stukken. Rol elk stuk deeg tot een balletje op je werkvlak. Zorg ervoor dat er geen scheuren in het deeg zitten. Laat de deegballetjes nogmaals rijzen tussen twee doeken die je met bloem hebt bestrooid, tot hun volume zichtbaar is toegenomen.
Leg een paar deegballetjes tegelijk in het pruttelende vet en bak ze aan beide kanten goudbruin. Haal ze met een schuimspaan uit het vet en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Laat je donuts afkoelen op een rooster.
Haal de confituur door een zeef of roer de pruimenjam of -gelei tot een gladde massa. Vul er een spuitzak met een spuitmondje van Ø 5 mm mee. Spuit een beetje vulling in elke donut, door de lichtgekleurde zijkanten heen.
Bereid de banketbakkersroom zoals aangegeven op de verpakking.
Vul elke donut met een spuitzak door de iets lichtere rand.
Doe het glazuur in een kom met heet water om zacht te worden. Zodra het glazuur zacht is, doet u het in een kom en bestrijkt u de bovenkant van de donuts met het glazuur. Bestrooi met versieringen voordat het glazuur hard wordt.
We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.
We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.
Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.
Ja
Nee
Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.
Ja
Nee