Flag

Biscuit met aardbeienbavarois

8 stukken
Gemiddeld
30
Feestelijk recept met de bereiding voor Biscuit van Dr. Oetker, de Gelatine en Kleurstofffen van Dr. Oetker. Maak dit recept een dag op voorhand.
Ingrediënten
Bereiding
Extra informatie
Nog meer informatie
Picture -
Picture -
BEOORDEEL DIT RECEPT
Wat vind je van dit recept?

Vergelijkbare recepten

Gelijkaardige recepten

Volg ons en blijf op de hoogte van al het laatste nieuws!
Volg ons op social media!
Picture - Hero image

Ingrediënten

Voor de biscuit
1 bereiding voorDr. Oetker Biscuit
4eieren
50 mlmelk
Voor de bavarois
5 blaadjesDr. Oetker Gelatine
350 gaardbeien
1citroensap
150 gsuiker
300 mlvloeibare room
Voor de Topping
2 blaadjesDr. Oetker Gelatine
50 gaardbeien
50 mlwater

Gemaakt met:

Picture - Dr. Oetker Biscuit
Picture - Dr. Oetker Gelatine
Picture - Dr. Oetker Gelatine
1

Bereiding van de biscuit

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor. Beleg de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.

2

Bereid het deeg van de Dr. Oetker Biscuit zoals aangegeven op de verpakking en giet dit in de springvorm. Bak het deeg gedurende 30-35 minuten.

3

Neem de biscuit uit de oven en laat deze afkoelen. Snijd de afgekoelde biscuit horizontaal door. Het bovenste deel kan je eventueel invriezen of gebruiken voor een andere taart.

4

De bavarois

Leg de gelatine blaadjes te weken in een kom koud water.

5

Maak de aardbeien schoon en mix ze met het sap van de citroen en de suiker. Doe het geheel in een kookpot, breng het aan de kook. Zet het vuur af en voeg de gelatine blaadjes toe. Meng tot de gelatine blaadjes gesmolten zijn. Laat het geheel afkoelen.

6

Klop de vloeibare room op tot slagroom en voeg er de afgekoelde mengeling van aardbeien toe. Plaats de onderste helft van de biscuit terug in de springvorm. Giet de mengeling over de biscuit en laat deze minstens 12 uur opstijven in de koelkast.

7

Voor de topping

Leg 2 gelatine blaadjes in koud water.

8

Verwarm de geplette aardbeien met het water en voeg al roerend de gelatine blaadjes toe. Meng het geheel tot de gelatineblaadjes gesmolten zijn.

9

Laat deze afkoelen en bestrijk hiermee de bavarois. Laat nog 3 uur in de koelkast opstijven.