Botercrèmetaart met lolly's

(0)
5 2 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Een droom komt uit: Lolly pops gecombineerd met cake!

ongeveer 16 porties

moeilijk 135 min.

Bakken kan erg rustgevend zijn! Kneed het deeg, adem in, laat de chocolade smelten, adem in, bak, adem in, versier, adem in ... Heerlijk! Stapel voor de botercrèmetaart met lolly's lagen chocoladebiscuit op elkaar, met fruitige kersenmoes en een crème van fijne tonkaboter ertussen. De zelfgemaakte lolly's met hagelslag zorgen voor een kleurrijke kersttoets en tillen je taart naar een hoger niveau. Adem in, adem uit en ... geniet!

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Botercrèmetaart met lolly's

Voor het deeg:

100 g chocolade, puur couverture
20 g boter
5 eieren
snufje zout
160 g suiker
260 g bloem
15 g cacaopoeder
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Botercrème Tonka:

7 koffiel. poedersuiker
3 eidooiers
40 g maïzena
700 ml melk
2 tonkabonen
450 g zachte boter

Zure kersencompote:

500 g kersen bevroren
1 eetl. suiker
2 koffiel. kaneel
¼ koffiel. nootmuskaat
¼ koffiel. kruidnagels
50 ml water
45 g maïzena

Lolly pops:

suikerdecoraties
10 g Dr. Oetker Regenboogfantasie
10 Dr. Oetker Chocofantasie
10 g snoepjes

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor het deeg

Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 180 °C). Snij voor de biscuit de couverture in fijne stukjes en laat ze au bain-marie smelten op een matig vuur. Meng daarna de boter erdoor tot die ook gesmolten is. Klop met het gardeopzetstuk van je handmixer de eieren en het zout in een kom op tot een luchtig en romig mengsel. Voeg geleidelijk de suiker toe. Blijf nog eens 2 minuten verder kloppen. Meng de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder, zeef alles en schep daarna door het eimengsel. Roer nu het mengsel van de couverture en de boter erdoor. 

Elektrische oven: 180 °C

2

Giet het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm en bak het ongeveer 35 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. 

Plaats in de oven: In het midden

3

Botercrème

Maak voor de botercrème eerst een pudding. Meng daarvoor de bloemsuiker, eidooiers, maizena en 6 eetlepels melk. Rasp de tonkabonen en kook ze met de rest van de melk in een pan. Haal vervolgens de pan van het vuur en giet het mengsel door een zeef in een andere pan. Meng het ei- en maizenamengsel erdoor, zet de pan weer op het vuur en laat alles 1 minuut op een laag vuur pruttelen terwijl je voortdurend roert. Haal de tonkapudding van het vuur, dek af met huishoudfolie en laat volledig afkoelen bij kamertemperatuur. 

4

Verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier. Snij het gebak nu horizontaal door, zodat je drie gelijke lagen krijgt. Leg de onderste laag op een taartkarton en doe er een taartring omheen. 

5

Kersencompote

Doe voor de moes de kersen, suiker, kaneel, nootmuskaat en kruidnagels in een pan en breng het geheel op het hoogste vuur aan de kook. Roer het water en de maizena tot een glad mengsel en meng dat door de kersen. Laat ongeveer 1 minuut pruttelen terwijl je roert. Verdeel de moes over de onderste laag en strijk glad. Leg nu de tweede laag erop. 

6

Klop om de botercrème af te werken de boter met de garde van je handmixer op tot een luchtige massa en voeg vervolgens het tonkapuddingmengsel lepel per lepel toe. Smeer 1/3 van de tonkabotercrème gelijkmatig over de tweede laag en leg de derde laag erop. Druk die zachtjes aan en bestrijk dun met 1 eetlepel van de botercrème. Laat de taart ongeveer 40 minuten afkoelen. 

7

Versiering

Doe voor de versiering 4 eetlepels botercrème in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Verwijder de taartring en strijk de rest van de botercrème op de bovenkant en zijkanten glad met een paletmes. Laat minstens 1 uur afkoelen.

8

Lolly's

Voor de lolly's: laat de gekookte snoepjes smelten in een kleine pan, op een zacht vuurtje. Schik de cakepopstokjes op bakpapier en giet het gesmolten zoete mengsel over het uiteinde van de stokjes. Voeg naar wens suikerhagel, parels en versieringen toe, en laat opstijven. Steek de lolly's kort voor het serveren in de taart, spuit er rozetten van botercrème op en versier de taart met nog meer suikerhagel. 

Tip

Let wel op: de boter en de tonkapudding moeten op kamertemperatuur zijn, anders kan de boter schiften. Gebeurt dat toch? Warm de tonkabotercrème dan kort op en klop ze opnieuw stijf. Bak de biscuit de dag ervoor en laat die afkoelen. Dan is de biscuit makkelijker te snijden.
Vind je geen tonkabonen? Breng de botercrème dan op smaak met een heel vanillestokje of met vanille-extract.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Botercrèmetaart met lolly's

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2319 kJ
554 kcal
1181 kJ
282 kcal
Vetten 33.22 g 16.95 g
Koolhydraten 45.78 g 23.36 g
Eiwitten 15.28 g 7.79 g
Cookie- en trackinginstellingen

Wij zouden het fijn vinden als je ermee instemt dat wij en onze partners cookies en soortgelijke technologieën gebruiken om te begrijpen hoe jij onze website gebruikt. Zo kunnen wij je gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website overeenkomstig aanpassen. Bovendien willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms.

Als je hiermee instemt, klik dan op 'Akkoord'. Je toestemming houdt uitdrukkelijk ook een mogelijke gegevensoverdracht in naar de Verenigde Staten in de zin van Art. 49 AVG. Raadpleeg ons privacybeleid voor meer informatie. Daarin vind je ook meer informatie over gegevensoverdracht aan technologieleveranciers en partners in de Verenigde Staten. Je kunt op elk moment van gedachten veranderen.

Noodzakelijke Cookies

Wij hebben deze cookies en soortgelijke technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk en je kunt deze niet uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen wij graag meer weten over de manier waarop je onze website gebruikt, om deze voor jou en andere gebruikers te optimaliseren. Daartoe maken wij gebruik van cookies en soortgelijke technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en ons zo helpen ons aanbod voor jou te verbeteren.

Wij maken ook gebruik van technologieleveranciers die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat wij onze marketingcampagnes op jouw behoeften kunnen afstemmen, gaan wij na hoe jij op onze website terechtkomt en hoe je met onze advertenties omgaat. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor jou te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bv. om jouw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Wij werken ook samen met partners die jouw gegevens in de Verenigde Staten kunnen verwerken. In dat geval bestaat het risico dat de veiligheidsdiensten in de VS op grote schaal en zonder voorafgaande kennisgeving toegang krijgen tot jouw gegevens, en dat je daartegen in de Verenigde Staten wellicht geen doeltreffende juridische stappen kunt ondernemen.

Ja

Nee