Botercrèmetaart met lolly's

(0)
5 2 5
Wat vind jij van dit recept? Bedankt voor je mening
    (Niet echt mijn smaak)
    (Kan beter)
    (Goed)
    (Leuk)
    (Heerlijk!)

Een droom komt uit: Lolly pops gecombineerd met cake!

ongeveer 16 porties

moeilijk 135 min.

Bakken kan erg rustgevend zijn! Kneed het deeg, adem in, laat de chocolade smelten, adem in, bak, adem in, versier, adem in ... Heerlijk! Stapel voor de botercrèmetaart met lolly's lagen chocoladebiscuit op elkaar, met fruitige kersenmoes en een crème van fijne tonkaboter ertussen. De zelfgemaakte lolly's met hagelslag zorgen voor een kleurrijke kersttoets en tillen je taart naar een hoger niveau. Adem in, adem uit en ... geniet!

Ingrediënten

Ingrediënten

voor het recept Botercrèmetaart met lolly's

Voor het deeg:

100 g chocolade, puur couverture
20 g boter
5 eieren
snufje zout
160 g suiker
260 g bloem
15 g cacaopoeder
2 koffiel. Dr. Oetker Backin Bakpoeder

Botercrème Tonka:

7 koffiel. poedersuiker
3 eidooiers
40 g maïzena
700 ml melk
2 tonkabonen
450 g zachte boter

Zure kersencompote:

500 g kersen bevroren
1 eetl. suiker
2 koffiel. kaneel
¼ koffiel. nootmuskaat
¼ koffiel. kruidnagels
50 ml water
45 g maïzena

Lolly pops:

suikerdecoraties
10 g Dr. Oetker Regenboogfantasie
10 Dr. Oetker Chocofantasie
10 g snoepjes

Bereidingswijze

Bereiding

1

Voor het deeg

Verwarm de oven voor (boven-/onderwarmte: 180 °C). Snij voor de biscuit de couverture in fijne stukjes en laat ze au bain-marie smelten op een matig vuur. Meng daarna de boter erdoor tot die ook gesmolten is. Klop met het gardeopzetstuk van je handmixer de eieren en het zout in een kom op tot een luchtig en romig mengsel. Voeg geleidelijk de suiker toe. Blijf nog eens 2 minuten verder kloppen. Meng de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder, zeef alles en schep daarna door het eimengsel. Roer nu het mengsel van de couverture en de boter erdoor. 

Elektrische oven: 180 °C

2

Giet het mengsel in een met bakpapier beklede springvorm en bak het ongeveer 35 minuten in het midden van de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen. 

Plaats in de oven: In het midden

3

Botercrème

Maak voor de botercrème eerst een pudding. Meng daarvoor de bloemsuiker, eidooiers, maizena en 6 eetlepels melk. Rasp de tonkabonen en kook ze met de rest van de melk in een pan. Haal vervolgens de pan van het vuur en giet het mengsel door een zeef in een andere pan. Meng het ei- en maizenamengsel erdoor, zet de pan weer op het vuur en laat alles 1 minuut op een laag vuur pruttelen terwijl je voortdurend roert. Haal de tonkapudding van het vuur, dek af met huishoudfolie en laat volledig afkoelen bij kamertemperatuur. 

4

Verwijder de bodem van de springvorm en het bakpapier. Snij het gebak nu horizontaal door, zodat je drie gelijke lagen krijgt. Leg de onderste laag op een taartkarton en doe er een taartring omheen. 

5

Kersencompote

Doe voor de moes de kersen, suiker, kaneel, nootmuskaat en kruidnagels in een pan en breng het geheel op het hoogste vuur aan de kook. Roer het water en de maizena tot een glad mengsel en meng dat door de kersen. Laat ongeveer 1 minuut pruttelen terwijl je roert. Verdeel de moes over de onderste laag en strijk glad. Leg nu de tweede laag erop. 

6

Klop om de botercrème af te werken de boter met de garde van je handmixer op tot een luchtige massa en voeg vervolgens het tonkapuddingmengsel lepel per lepel toe. Smeer 1/3 van de tonkabotercrème gelijkmatig over de tweede laag en leg de derde laag erop. Druk die zachtjes aan en bestrijk dun met 1 eetlepel van de botercrème. Laat de taart ongeveer 40 minuten afkoelen. 

7

Versiering

Doe voor de versiering 4 eetlepels botercrème in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Verwijder de taartring en strijk de rest van de botercrème op de bovenkant en zijkanten glad met een paletmes. Laat minstens 1 uur afkoelen.

8

Lolly's

Voor de lolly's: laat de gekookte snoepjes smelten in een kleine pan, op een zacht vuurtje. Schik de cakepopstokjes op bakpapier en giet het gesmolten zoete mengsel over het uiteinde van de stokjes. Voeg naar wens suikerhagel, parels en versieringen toe, en laat opstijven. Steek de lolly's kort voor het serveren in de taart, spuit er rozetten van botercrème op en versier de taart met nog meer suikerhagel. 

Tip

Let wel op: de boter en de tonkapudding moeten op kamertemperatuur zijn, anders kan de boter schiften. Gebeurt dat toch? Warm de tonkabotercrème dan kort op en klop ze opnieuw stijf. Bak de biscuit de dag ervoor en laat die afkoelen. Dan is de biscuit makkelijker te snijden.
Vind je geen tonkabonen? Breng de botercrème dan op smaak met een heel vanillestokje of met vanille-extract.

Gemiddelde voedingswaarden voor het recept: Botercrèmetaart met lolly's

Per portie / stuk Per 100 g / ml
Energie 2319 kJ
554 kcal
1181 kJ
282 kcal
Vetten 33.22 g 16.95 g
Koolhydraten 45.78 g 23.36 g
Eiwitten 15.28 g 7.79 g
Cookie beleid

We zouden het fijn vinden als u ermee instemt dat wij en onze partners cookies en vergelijkbare technologieën mogen gebruiken om te begrijpen hoe u onze website gebruikt. Hierdoor kunnen wij uw gebruikersgedrag beter begrijpen en onze website hierop afstemmen. Verder willen wij en onze partners deze gegevens gebruiken voor gepersonaliseerde aanbiedingen op hun platforms. Als u hiermee akkoord gaat, klikt u op "Akkoord". Raadpleeg ons privacybeleid voor gedetailleerde informatie. U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw toestemming terug intrekken.

Noodzakelijke Cookies

We hebben deze cookies en vergelijkbare technologieën nodig om de basisfuncties van onze website mogelijk te maken. Dit omvat bijvoorbeeld het opslaan van deze instellingen. Dit is strikt noodzakelijk daarom u dit niet kunt uitschakelen.

Altijd actief
Analytics en personalisatie

Daarnaast willen we graag meer weten over hoe u onze website gebruikt om deze voor u en andere gebruikers te optimaliseren. Hiervoor gebruiken we cookies en vergelijkbare technologieën die het gebruikersgedrag in kaart brengen en zo helpen om ons aanbod voor jou te verbeteren.

Ja

Nee

(Re-) Marketing / gegevensuitwisseling met derden

Om ervoor te zorgen dat we onze marketingcampagnes kunnen afstemmen op uw behoeften, verzamelen we hoe u op onze website komt en hoe u omgaat met onze advertenties. Dit helpt ons om niet alleen onze advertenties, maar ook onze inhoud nog beter voor u te maken. Onze marketingpartners gebruiken deze informatie ook voor hun eigen doeleinden, bijv. om uw account of profiel op hun platform te personaliseren.

Ja

Nee